OLIMPIJA

Filipovski je kupil še Avstralca

Objavljeno 01. avgust 2012 15.28 | Posodobljeno 01. avgust 2012 15.28 | Piše: D. P., STA

26-letni Baynes je igral v Grčiji, pred tem pa v nemškem Oldenburgu in v Litvi za Lietuvos Rytas.

Trener Sašo Filipovski je ostal brez sedmice.

LJUBLJANA – Košarkarski klub Union Olimpija je v svoje vrste privabil novega igralca. Enoletno pogodbo je podpisal avstralski reprezentant, 26-letni Aron Baynes, ki trenutno nastopa na olimpijskih igrah v Londonu. Gre za 208 centimetrov visokega centra, ki bo nosil glavno breme pod obročema.

Z zamudo

»Vesel sem, da smo v svoje vrste uspeli privabiti tako kakovostnega igralca. Baynes je bil na seznamu želja že dalj časa in verjamemo v dobro sodelovanje. Baynes je robusten igralec, 'pretepač' z veliko energije. Njegove prednosti bomo morali znati izkoristiti. Vemo, kako težko je danes najti cenovno dosegljive kvalitetne centre. Aron trenutno nastopa za avstralsko reprezentanco, zato se nam bo priključil nekoliko kasneje, kakor tudi drugi igralci, ki imajo reprezentančne obveznosti,« pravi Sašo Filipovski.

Baynes je igralec z bogatimi evropskimi izkušnjami. Nazadnje je igral v Grčiji, pred tem pa v nemškem Oldenburgu in v Litvi za Lietuvos Rytas. V Grčiji je v pretekli sezoni dosegal povprečno 13,8 točke in 8,7 skoke, s čimer je bil prvi skakalec lige.

Deli s prijatelji