PLAGIAT – DA ALI NE?

FDV očitajo, da hoče škandal z Bratuškovo pomesti pod preprogo

Objavljeno 27. marec 2013 15.05 | Posodobljeno 27. marec 2013 15.06 | Piše: T. L.

V Slovenski demokratski mladini so prepričani, da FDV omahuje in čaka s pregledom magistrskega dela Alenke Bratušek.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – V Slovenski demokratski mladini (SDM) ne želijo, da bi padlo v pozabo domnevno plagiatorstvo predsednice vlade Alenke Bratušek. Še več, prepričani so, da Fakulteta za družbene vede (FDV) Univerze v Ljubljani omahuje in čaka s pregledom magistrskega dela, zato so dekanu FDV Bojku Bučarju poslali pregledano magistrsko nalogo s sprotnimi opombami, ki opozarjajo na znake plagiatorstva.

Moti jih, da se nič ne govori

»V Slovenski demokratski mladini opažamo, da je vsa problematika glede plagiatorstva naše predsednice vlade čudežno potihnila, o njej pa ne govori več nihče. Menimo, da je glede na položaj, ki ga gospa Bratušek zaseda, v interesu javnosti, da se vsi sumi čim prej raziščejo in seveda tudi razrešijo. Če sumi ne bodo raziskani, bomo živeli v okolju, ki mlade celo spodbuja h goljufanju pri šolskih obveznostih na račun osebnega napredovanja,« so zapisali v sporočilu, ki so ga posredovali javnosti.

Od FDV pričakujejo, da bo čim prej sprožila postopke preiskave glede morebitnega plagiatorstva pri magistrskem delu in da ne bo zavlačevala in pospravljala škandala pod preprogo. Pričakujejo tudi, da bo javnost o rezultatih čim prej obveščena. Za zaključek pa so zapisali še poziv politikom: »Spoštovani politiki, čas je, da se zresnite in postavite zglede, kot se spodobi!«

Plagiat – da ali ne: jasno bo 8. aprila

Ali na FDV res čakajo in omahujejo s pregledom magisterija Bratuškove, kot se glasijo očitki SDM? Nina Erjavec, ki je na fakulteti pristojna za odnose z javnostjo, je za spletne Slovenske novice povedala, da bodo vse ugotovitve znane 8. aprila. Tega dne bo namreč o 'usodi magisterija' razpravljal senat fakultete. Ko bo kaj znano, bomo čim hitreje tudi posredovali izjavo za javnost, je zatrdila Erjavčeva. Vsekakor pa to ne pomeni, da se v tem času z magisterijem Bratuškove ne dogaja nič, saj postopek preverjanja trditev in ugotavljanja okoliščin poteka v skladu s statutom Univerze v Ljubljani, je še pojasnila sogovornica

Naj spomnimo, da je podmladek stranke SDS sredi marca vsem poslanskim skupinam izročil kopijo magisterija Alenke Bratušek z opombami, ki opozarjajo na plagiatorstvo.

Deli s prijatelji