NEUGODNO

FDV ne more dobiti desnih poslancev

Objavljeno 01. november 2013 12.19 | Posodobljeno 01. november 2013 12.21 | Piše: P. J.

Mojca Kleva Kekuš in Ivo Vajgl sta pojasnjevala, kako se pripravljajo na prihajajoče evropske volitve.

LJUBLJANA – Na ljubljanski Fakulteti za družbene vede imajo težave, ko želijo na dogodkih gostiti evropske poslance desnih političnih strank. V okviru predmeta Volilne študije, ki ga predava profesorica Alenka Krašovec, so na Fakulteti za družbene vede gostili evropska poslanca Mojco Klevo Kekuš in Iva Vajgla, ki v evropskem parlamentu zastopata stranki ALDE in S&D. Predstavnikov večinske Evropske ljudske stranke ni bilo. Prek video posnetka je sodeloval Lojze Peterle, ostali pa so po besedah predavateljice sodelovanje odklonili.

Zadovoljila se je s posnetkom

V odgovoru na naše vprašanje, zakaj so bili na dogodku le poslanci levih političnih strank, je profesorica zapisala, da je bilo vabilo poslano na predstavništvo vseh treh največjih evropskih strank: EPP, ALDE in S&D. »Na srečanju sta bila prisotna poslanca ALDE in S&D, prek predhodno pripravljenega video posnetka pa je bil prisoten tudi predstavnik EPP (ta je ob mojem povabilu na sodelovanje takoj pristal, težava je bila le časovna, saj je imel v času tega srečanja druge obveznosti in se je opravičil, a je ob pomoči omenjenega video posnetka odgovoril na vsa tri postavljena vprašanja),« je zapisala Krašovčeva.

Na vprašanje, koga so vabili in kako to, da med ostalimi tremi ni iskala alternative, pa je zapisala: »Poslali so odgovor, da ne želijo sodelovati. Rekla bi, da sem vložila kar nekaj napora v iskanje alternativ. In ko nekdo prijazno ponudi možnost drugačnega sodelovanja na srečanju, ga z veseljem sprejmem.«

Deli s prijatelji