STRAN OD RAČUNALNIKA

Fantazija za ljubitelje in profesionalce

Objavljeno 22. julij 2017 17.45 | Posodobljeno 22. julij 2017 17.46 | Piše: Blaž Kondža

Polne police umetniškega materiala. Organizirajo tudi zabave za otroke.

Stranke tudi naučijo, kako se kaj uporablja.Foto: osebni arhiv

SLOVENJ GRADEC – V strogem središču Slovenj Gradca, na Glavnem trgu, stoji trgovina Fantazija, kjer nedvomno oživi naša domišljija. Police so namreč polne pripomočkov in materialov za ustvarjanje. Leta 2004 jo je odprla Lea Pečoler. »Za to smo se odločili, ker izhajamo iz ustvarjalne družine in ker pri nas ni bilo kje dobiti raznolike ponudbe ustvarjalnega in umetniškega materiala,« pojasni Pečolerjeva. Podjetje je družinsko in ima tri zaposlene.

Mlade, ki čas preživljajo za zasloni računalnikov, bi radi navdušili za ustvarjanje.

Naša sogovornica svojo trgovino predstavi kot trgovino s hobi in art programom. »Prodajamo različne ustvarjalne materiale, kot so barve za steklo, keramiko, tekstil, svilo in marmoriranje. Potem so tu različne mase za oblikovanje. Prav tako imamo veliko izbiro materialov za izdelavo nakita, papirjev ter dodatkov za izdelavo voščilnic ali vabil, naprsnih šopkov, izdelavo dekoracij. Nato so tu še pripomočki za slikarje,« razloži Pečolerjeva. Vse našteto lahko kupite tudi v njihovi spletni trgovini www.fantazija.eu.

Stavijo na izobraževanje strank

Trgovina Fantazija organizira tudi različne tečaje in delavnice, kjer stranke naučijo, kako se kaj uporablja, in jim prikažejo nove materiale, ki se dobijo na trgu. Zadnja novost, ki so jo uvedli, je Dežela Fantazije, kjer organizirajo rojstnodnevne zabave za otroke. 

Deli s prijatelji