ZZZS

Fakinu uspelo do v. d.

Objavljeno 13. maj 2016 15.02 | Posodobljeno 13. maj 2016 15.02 | Piše: STA, K. K.

Upravni odbor soglaša z vsebino pogodbe, po kateri bo Fakin od 16. maja do nastopa funkcije novega generalnega direktorja ZZZS, a najdlje za eno leto, zaposlen kot v. d. generalnega direktorja.

Direktor ZZZS Samo Fakin je ogorčen zaradi vedenja vladnih predstavnikov

LJUBLJANA – Skupščina ZZZS je imenovala Sama Fakina za v. d. generalnega direktorja ZZZS, so sporočili iz ZZZS. To funkcijo bo Fakin opravljal do nastopa funkcije generalnega direktorja, izbranega na javnem razpisu, a najdlje eno leto. Upravni odbor ZZZS pa je potrdil pogodbo s Fakinom, po kateri bi ga lahko po zaključku zdajšnje funkcije zaposlili v ZZZS.

Izredna dopisna seja skupščine Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) se je zaključila danes. K imenovanju za v. d. generalnega direktorja ni potrebno tudi soglasje državnega zbora. Prav tam se je namreč Fakinu že dvakrat zataknilo, saj ga poslanci večinsko niso podprli, zato so ga tudi imenovali za v. d. generalnega direktorja.

Danes se je zaključila tudi dopisna seja upravnega odbora ZZZS, na kateri so odločali o predlogu individualne pogodbe o zaposlitvi Fakina. Upravni odbor soglaša z vsebino pogodbe, po kateri bo Fakin od 16. maja do nastopa funkcije novega generalnega direktorja ZZZS, a najdlje za eno leto, zaposlen kot v. d. generalnega direktorja.

Po prenehanju funkcije vršilca dolžnosti pa bodo s Fakinom sklenili novo pogodba o zaposlitvi za delovno mesto, ki ustreza njegovi strokovni izobrazbi in usposobljenosti. A če po prenehanju opravljanja funkcije v. d. generalnega direktorja ne bo ustreznega delovnega mesta, mu preneha pogodba o zaposlitvi, so sporočili iz ZZZS.

Deli s prijatelji