UGIBANJA

Evropski komisar bo Karl Erjavec?

Objavljeno 28. julij 2014 22.21 | Posodobljeno 28. julij 2014 22.20 | Piše: Mo. S.

Erjavec zadeve ne komentira, Židan pa pravi, da informacije, da je komisar že izbran, ne držijo.

Zunanji minister Karl Erjavec.

LJUBLJANA – Vlada RS je na današnji redni seji odločala o odmrznitvi privatizacije in o kohezijskih sredstvih, o kandidatih za evropskega komisarja pa uradno ni razpravljala.

Kot so neuradno poročali v oddaji Danes, naj bi bil slovenski kandidat za komisarja zunanji minister v odhajanju Karl Erjavec, ki naj bi ga neuradno predlagali v naslednjih treh dneh, in sicer na dopisni seji vlade. Uradno o tem ne govorijo, prav tako komentarjev ni dajal Erjavec. Kot še poročajo, bi s to potezo Miro Cerar zadovoljil apetite Desusa v bodoči vladi, Erjavec pa bi iz Bruslja težko nasprotoval reformam, ki jih bo vlada začrtala.

Dejan Židan (SD) je sicer povedal, da informacije o tem, da je Erjavec že izbran za komisarja, ne držijo. Dodal je, da so tudi sami ponudili nekaj imen, a da bodo o komisarju odločali šele, ko bo svojega kandidata predstavil še Miro Cerar. Kdor koli bo komisar, pa bo moral to postati s soglasno podporo, je jasen Židan. Ljudmila Novak (NSi) meni, da bi moral biti kandidat za komisarja iz vrst Evropske ljudske stranke, sama pa za to mesto ponuja Lojzeta Peterleta.

Sicer pa v javnosti kroži več imen o kandidatih za evropskega komisarja, in sicer so to Anja Kopač Mrak, Rado Genorio, Tanja Fajon, Janez Potočnik in – Karl Erjavec.

Deli s prijatelji