NERAVNOVESIJ NE BO

Evropska komisija Apollu prižgala zeleno luč za nakup NKBM

Objavljeno 01. september 2015 16.51 | Posodobljeno 01. september 2015 16.51 | Piše: STA, A. L.

Komisija je ocenila, da združitev njunih dejavnosti ne bo povzročila konkurenčnih neravnovesij na trgih, na katerih sta navzoča, so sporočili v Bruslju.

LJUBLJANA – Evropska komisija je danes prižgala zeleno luč finančnemu skladu Apollo za nakup NKBM, ki ga bo ta izpeljal skupaj z Evropsko banko za obnovo in razvoj (EBRD). Komisija je ocenila, da združitev njunih dejavnosti ne bo povzročila konkurenčnih neravnovesij na trgih, na katerih sta navzoča, so sporočili v Bruslju.

NKBM je konec leta 2013 pristal v popolni državni lasti, ta pa se je zavezala, da jo bo do konca leta 2016 privatizirala. Slovenski državni holding (SDH), ki je vodil postopek prodaje, je sredi letošnjega leta podpisal pogodbo o prodaji 80-odstotnega deleža banke Apollu in 20-odstotnega EBRD.

Kupnina znaša 250 milijonov evrov, to pa bo država dobila, ko bodo izpolnjeni vsi odložni pogoji, vezani na pridobitev soglasij regulatorjev na trgih, kjer deluje banka, ter drugih pogodbenih predpogojev. Vsi ti postopki naj bi bili končani nekje do letošnje jeseni.

Deli s prijatelji