MATEMATIKA

Erjavec zunanji minister, Žerjavu gospodarstvo

Objavljeno 14. januar 2012 11.07 | Posodobljeno 14. januar 2012 10.49 | Piše: D. P.

Ministrstvo za notranje zadeve naj bi vodil Dragutin Mate, ministrstvo za izobraževanje, kulturo in znanost pa Milan Zver.

Karl Erjavec naj bi postal minister za zunanje zadeve.

LJUBLJANA – Potem ko je desnosredinska koalicija v nedeljo parafirala tako imenovano Pogodbo za Slovenijo 2012–2015, danes Požareport poroča o tem, kako naj bi se stranke razdelile ministrska mesta. Stranki Desus naj bi bilo ponujeno zunanje ministrstvo, vodil pa naj bi ga Karl Erjavec.

Državljanski listi, kar je hotela

Gregor Virant naj bi ostal predsednik državnega zbora, Janez Šušteršič pa bi vodil ministrstvo za finance. Ministrstvo za pravosodje in javno upravo bi delovalo pod vodstvom Janija Soršaka.

Žerjav bo minister

SLS bi pripadli po tej matematiki dve ministrstvi – Radovan Žerjav bi postal minister za gospodarstvo in tehnologijo, Franc Bogovič pa minister za kmetijstvo in okolje.

Toninu obramba

Dve ministrski mesti bi imela tudi Nova Slovenija. Ljudmila Novak je glavna kandidatka za vodenje ministrstvo brez resorja za Slovence v zamejstvu in po svetu, Matej Tonin pa bi vodil ministrstvo za obrambo.

Vračata se Zver in Mate

SDS bi vodil ministrstvo za infrastrukturo in prostor, ministrstvo za notranje zadeve (Dragutin Mate), minister za izobraževanje, kulturo in znanost (Milan Zver).

 

Deli s prijatelji