NOVI ZAPLETI

Erjavec zavrnil Cerarja?

Objavljeno 30. julij 2014 21.03 | Posodobljeno 30. julij 2014 22.12 | Piše: Mo. S.

Karl Erjavec menda ne bo podpisal soglasja za vodenje ustanovne seje DZ.

LJUBLJANA – Pri koalicijskih pogajanjih se zapleti kar vrstijo. Ne le da so osnutek koalicijske pogodbe mnogi skritizirali, zdaj naj bi se v Desusu do podpisa koalicijske pogodbe odrekli še funkciji predsednika državnega zbora (DZ), čeprav so še v torek potrdili, da bo Karl Erjavec predvidoma kandidat za to funkcijo. Očitno si je danes premislil.

Po neuradnih informacijah Planet TV namreč ne bo podpisal soglasja za vodenje petkove ustanovne seje DZ. To naj bi danes ob 15. uri že sporočil zmagovalcu predčasnih volitev in mu predlagal, naj predlaga svojega kandidata.

Za Desus naj bi bilo med drugim nesprejemljivo, da SMC za evropskega komisarja predlaga Janeza Potočnika. Po poročanju Televizije Slovenija je razlog za to odločitev tudi v tem, da se premalo ve o vsebini koalicijske pogodbe, kjer pa tudi še niso zapisane zahteve Desusa glede pokojnin. Še vedno tudi ni jasno, kdo bo novo koalicijo sestavljal. Erjavec bi se moral kot predsednik DZ že v začetku ukvarjati z vprašanjem potrditve mandatu Janeza Janši, za rezultat, kakršen koli bi že bil, pa bi bil kriv Desus, meni Erjavec.

Jurša pritrdil

Za časnik Večer je novico potrdil poslanec Desusa Franc Jurša. »Drži, popoldne mi je predsednik povedal, da odstopa od kandidature,« je povedal in dodal, da to ne pomeni, da se ne bodo več pogajali za vstop v koalicijo.

Erjavec sicer še vedno ostaja v igri tudi kot kandidat za evropskega komisarja.

Deli s prijatelji