AFERA SPRIČEVALO

Erjavec zaradi Simčiča (še) ne bo odstopil

Objavljeno 09. marec 2012 16.44 | Posodobljeno 09. marec 2012 18.05 | Piše: M. U., STA

Ker se nič ni zgodilo, ne predsednik Desusa ne stranka zoper poslance ne bosta ukrepala.

Danes bo znana sodba v zadevi Patria.

KÖBENHAVN – Zaradi domnevno ponarejenega spričevala Karl Erjavec (še) ne bo ukrepal. »Stranka ne bo ukrepala, ker se ni nič zgodilo. Vse to temelji na raznih domnevah, na podlagi domnev pa ne moremo ukrepati,« je Erjavec odgovoril na vprašanje, ali bo stranka ukrepala proti Ivanu Simčiču in ali bo zahteval poslančev odstop.

Odstopil ne bo

Erjavec poudarja, da ni nobenega razloga, da bi odstopil kot predsednik stranke. »Zakaj pa? Kaj sem pa storil? Saj samo branim človeka, za katerega menim, da ni nič spornega storil,« je dejal in pripomnil, da bi moralo že veliko ljudi odstopiti, če bi povsod veljale tako visoke moralne vrednote. Če pa se bo izkazalo, da je Simčič res storil kaznivo dejanje oziroma lagal o izobrazbi, in če mu bodo to izobrazbo odvzeli, pa se bodo v stranki po Erjavčevih besedah »o nastali situaciji seveda pogovorili«.

Dokler univerza ne ukrepa, Simčiču verjame

Ob tem je predsednik Desusa izrazil pričakovanje, da bo univerza sprožila postopke, kot je najavila. »Do takrat pa poslancu verjamem,« je poudaril in dodal, da ni še nihče dokazal, da je Simčičevo spričevalo ponarejeno. Erjavec zato tudi po izteku šestmesečnega roka, ko kljub odstopu poslanca ne bi bile več potrebne nadomestne volitve, za zdaj ne vidi razloga za ukrepanje. Pri tem je zavrnil »špekulacije, da namenoma zavlačujejo«.

Saj ni res, pa je ...

A poslanec Simčič seveda ni edini med poslanci, ki ima težave s šolo. Branko Marinič, ki je najbolj znan zaradi afere z izpitom iz nemščine, sedi v odboru za izobraževanje, znanost, kulturo, šport in mladino. Poleg njega je v komisiji še 19 poslancev, med njimi tudi Ivan Simčič.

 

Deli s prijatelji