ZNOVA MINISTER?

Erjavec: Vsaka vlada je politična, tudi Janševa

Objavljeno 03. februar 2012 14.53 | Posodobljeno 03. februar 2012 14.53 | Piše: T. L.

Zato imajo ministri svoje svetovalce, je še prepričan predsednik Desusa.

LJUBLJANA – Potem ko je izvršni odbor stranke Desus predsednika stranke Karla Erjavca potrdil za kandidata za ministra za zunanje zadeve in Tomaža Gantarja za ministra za zdravje, je Erjavec poudaril, da ima kompetence za zunanjega ministra, poroča MMC. 

Dve ministrovanji: afera in odstop

To je utemeljil s tem, da je delo ministra opravljal že v več vladah. Erjavec je bil namreč minister v dveh vladah: in sicer je v vladi Janeza Janše zasedel mesto ministra za obrambo, v času njegovega ministrovanja pa je bila sklenjena tudi pogodba o največjem nakupu orožja, ki še danes buri duhove in jo poznamo kot dogajanje v zvezi z afero Patria. V času Pahorjeve vlade je Erjavec zasedel stolček ministra za okolje, vendar pa je januarja 2010 odstopil s položaja. Tudi v času ministrovanja na okoljskem ministrstvu se je moral otepati kritik, da za položaj nima potrebnih kompetenc, po očitkih, ki so se pojavljali na račun njegovega dela, pa je zaradi neizpolnjevanja nalog, ki jih je v zvezi z ravnanjem z ločeno zbranimi odpadki računsko sodišče naložilo ministrstvu, Erjavec položaj moral zapustiti.

Erjavec: Vsaka vlada je politična

Tudi danes se je Erjavec odzval na nekaj očitkov, ki se v zvezi z njegovo kandidaturo za zunanjega ministra pojavljajo v javnosti. Tako je po poročanju MMC glede očitkov, da gre v primeru Janševe vlade za politično in ne strokovno vlado, dejal, da je vsaka vlada politična, saj je ministrski položaj politična funkcija, zato imajo ministri svoje svetovalce.

Deli s prijatelji