SPRIČEVALA

Erjavec verjame Simčiču

Objavljeno 22. februar 2012 16.39 | Posodobljeno 22. februar 2012 16.39 | Piše: STA., T. Po.

Predsednik stranke Desus verjame, da Ivan Simčič ni ponaredil spričevala.

Karl Erjavec (desno) verjame Ivanu Simčiču (levo).

LJUBLJANA – Predsednik stranke Desus Karl Erjavec je danes kot domneve zavrnil poročanja medijev, da je poslanec stranke Ivan Simčič ponaredil srednješolsko spričevalo. Dejal je, da verjame Simčiču, ki mu je zatrdil, da spričevala ni ponaredil.

Erjavec je dejal, da je dejstvo, da ima Simčič »zaključeno filozofsko fakulteto«, kakšna spričevala je imel pred 20 leti, pa ne ve. »Povedal mi je, da ima to spričevalo, tudi v pogovoru mi je povedal, da ga ni ponaredil, kot se mu očita,« je dejal.

Kaj pa služba na obrambnem ministrstvu?

»Jaz mu verjamem, in dokler ne bo kakšnega postopka, ki bi ugotovil, da je storil kar koli nepravilnega, ali pa da bi mu bila odvzeta izobrazba, ki mu je priznana s strani filozofske fakultete, pač nimam kaj komentirati,« je še pristavil. Erjavec tudi ni želel komentirati tega, da naj bi Simčič izgubil službo na obrambnem ministrstvu v času Erjavčevega vodenja ministrstva prav zaradi domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala.

Nenavadno, da se mediji ukvarjajo s tem

Izrazil pa je začudenje, da se mediji toliko časa ukvarjajo s tem vprašanjem. »Nenavadno je. Morda zato, ker je poslanec stranke Desus,« je še dejal v odgovoru na novinarska vprašanja po seji odbora za zunanjo politiko v državnem zboru. Odbor je sicer za zaprtimi vrati govoril o pripravah Slovenije na postopek pred arbitražnim sodiščem, ki bo odločilo o meji s Hrvaško.

O dvomih o pristnosti Simčičevega spričevala smo že poročali.

Deli s prijatelji