NA ŠTIRI OČI

Erjavec: Simčič naj odstopi junija

Objavljeno 16. april 2012 18.02 | Posodobljeno 16. april 2012 18.02 | Piše: Mo. S., STA

Predsednik stranke Desus poslancu Simčiču očita, da je zaradi njega tudi sam utrpel nekaj škode.

Ivan Simčič in Karl Erjavec.

LJUBLJANA – Predsednik Desusa Karl Erjavec je po današnjem pogovoru s poslancem Ivanom Simčičem dejal, da bi bilo od njega najbolj korektno, da junija odstopi s funkcije. Sestala sta se v prostorih poslanske skupine in po Erjavčevih besedah imela »kar temeljit pogovor«, v katerem sta pregledala okoliščine dogajanja v zadnjih dveh mesecih, ko je bil Simčič deležen očitkov o ponarejenem srednješolskem spričevalu.

O nadaljnjih odločitvah o poslancu bo sicer odločal izvršni odbor stranke, do seje odbora pa Erjavec od Simčiča pričakuje odgovor oziroma odločitev.

Erjavec: Utrpel sem nekaj osebne škode

Še pred pogovorom je Erjavec dejal, da računa na konkretno odločitev poslanca, ki bi po njegovem morala biti, da odstopi ter poslansko mesto prepusti naslednjemu kandidatu Desusa iz poslančeve volilne enote. »Stranka ni kriva, da se je zgodilo, kar se je,« je še dodal. Prav tako bi bil Simčičev odstop po preteku šestih mesecev od nastopa poslanskega mandata po ocenah Erjavca korekten zato, ker ga je ves čas branil pred javnostjo in »utrpel tudi nekaj osebne škode«. »Dejstvo pa je, da je v omenjeni zadevi težko dokazati, kaj je s spričevalom, saj gre za zelo staro zadevo, ki se je dogajala pred 20 leti. Tudi poslanec sam težko dokaže status spričevala,« ugotavlja prvak Desusa.

Ga bo stranka izključila?

Pričakoval je, da se bo Simčič temeljiteje branil pred očitki in v razumnem času argumentiral, da je spričevalo verodostojno: »Ker se to ni zgodilo, mu jaz ne morem verjeti le na besedo.«

Stranka bo odločitev, ali bo Simčiča morda izključila, sprejela v torek.

Simčičevih par besed

Ivan Simčič je bil po pogovoru s predsednikom stranke nekoliko redkobesednejši. Dejal je le, da sta se pogovorila, svojo odločitev pa bo verjetno sporočil v sredo.

Deli s prijatelji