POGAJANJA

Erjavec: S Cerarjem ne vidiva ovir za vstop stranke Desus v koalicijo

Objavljeno 06. avgust 2014 22.46 | Posodobljeno 06. avgust 2014 22.46 | Piše: STA, S. U.

Pogajanja SMC z morebitnimi koalicijskimi partnericami – poleg stranke Desus se pogajajo še SD, NSi in ZaAB – se bodo nadaljevala v četrtek.

Karl Erjavec.

LJUBLJANA – Predsednik Desusa Karl Erjavec je za STA potrdil, da se je danes sestal z najverjetnejšim mandatarjem, predsednikom SMC Mirom Cerarjem. Vsebine sestanka ni razkril, navedel pa je, da nista videla ovir za vstop stranke Desus v koalicijo. Po poročanju Planet TV naj bi se sicer dogovorila o zahtevah Desusa pri regresu upokojencem.

Pogajanja SMC z morebitnimi koalicijskimi partnericami – poleg stranke Desus se pogajajo še SD, NSi in ZaAB – se bodo nadaljevala v četrtek.

Stranke so Cerarju v torek posredovale svoje pripombe, zahteve in predloge k osnutku koalicijske pogodbe.

Kaj pa ostale stranke?

V osnutku je sicer že upoštevanih veliko zahtev Desusa. V torek pa je Erjavec za STA pojasnil, da se pripombe, ki so jih poslali SMC, nanašajo na regres upokojencem in usklajevanje pokojnin ob dveodstotni gospodarski rasti, izpostavil je še vzpostavitev demografskega sklada in dolgotrajno oskrbo na domu.

Edini ultimativni pogoj stranke SD je ne socialni kapici, medtem ko se predlogi NSi nanašajo predvsem na reforme. V ZaAB pripomb k osnutku koalicijske pogodbe ne razkrivajo.

Deli s prijatelji