ZUNANJA MINISTRA

Erjavec in Pusićeva združila moči pri reševanju spora o LB

Objavljeno 07. julij 2012 21.15 | Posodobljeno 07. julij 2012 21.21 | Piše: Mi. S., STA

»Za današnji dogovor moram dobiti še mandat slovenske vlade, da bi postavili eksperta, ki bo sodeloval pri razrešitvi spora.«

DUBROVNIK – Zunanja ministra Slovenije in Hrvaške Karl Erjavec in Vesna Pusić sta se danes v Dubrovniku dogovorila, da bo vsaka država imenovala po enega strokovnjaka, ki bosta natančno preučila spor o Ljubljanski banki (LB) in vladama predlagala rešitev. Ob tem sta tako Erjavec kot Pusićeva dejala, da morata njun dogovor potrditi še vladi.

»Za današnji dogovor moram dobiti še mandat slovenske vlade, da bi postavili eksperta, ki bo sodeloval pri razrešitvi spora,« je novinarjem dejal Erjavec po srečanju s hrvaško kolegico, ki je potekalo ob robu Croatia Summita v Dubrovniku.

Pusićeva je prav tako dejala, da mora od hrvaške vlade dobiti mandat za današnji dogovor. Obenem je poudarila, da je spor o dolgu deviznim varčevalcem nekdanje LB edino odprto vprašanje med državama. Ponovila je, da je spor treba urejati neodvisno od postopka slovenske ratifikacije hrvaške pristopne pogodbe z EU.

Erjavec je dodal, da bo Slovenija začela postopek ratifikacije, potem ko bosta omenjena strokovnjaka predlagala rešitev za dogovorno urejanje spora o LB in ko bo jasno, kako se bo spor uredil.

Deli s prijatelji