NA ŠTIRI OČI

Erjavec: Praznovanje rojstva države ni prostor in čas za ideološko obračunavanje

Objavljeno 25. junij 2012 19.51 | Posodobljeno 25. junij 2012 19.56 | Piše: M. U., STA

Na torkovem vrhu koalicije tudi o sporni proslavi ob dnevu državnosti.

Karl Erjavec in DeSUS odhajata iz koalicije.

LUXEMBOURG – »Koalicijski partnerji se moramo v torek iskreno pogovoriti o tem, kaj hočemo,« je v Luxembourgu poudaril predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec in opozoril, da sam sodeluje v koaliciji s ciljem reševanja realnih problemov. »Če se bomo ukvarjali sami s seboj, ne z reševanjem finančnih in gospodarskih problemov, sem pesimist glede prihodnosti,« je dodal.

Na vrhu koalicije tudi o sporni proslavi

Erjavec je vnovič obžaloval razvoj dogodkov ob slovesnosti ob dnevu državnosti, saj praznovanje rojstva države po njegovem mnenju »ni prostor in čas za ideološko obračunavanje«. Ponovil je, da v stranki DeSUS menijo, da bi morale na državni slovesnosti sodelovati vse veteranske organizacije, saj je vsaka »dala svoj kamenček v mozaik naše državnosti«. Na vprašanje, ali zaradi dogodkov ob slovesnosti razmišljajo o izstopu iz koalicije, je spomnil, da je v torek koalicijsko srečanje po srečanju vseh parlamentarnih strank, kjer se bodo pogovorili o slovesnosti. Ob tem je dejal, da preostali predsedniki strank, ki tvorijo koalicijo, niso vedeli, da bo prišlo do takega načina praznovanja, ki ga ocenjuje kot »neprimerno in neustrezno«.

Naš položaj ni lahek

Če DeSUS ne bi stopil v koalicijo, bi imeli v Sloveniji po Erjavčevih besedah podobne razmere, kot so bile v Grčiji. Politična kriza bi namreč v trenutku, ko je treba dnevno sprejemati težke določitve, le še poslabšala položaj Slovenije. »Položaj Slovenije ni lahek,« je ocenil Erjavec in opozoril, da bodo »šle stvari navzdol«, če se ne bosta koalicija in opozicija resno lotevali problemov, ki tarejo Slovenijo in Slovence. »Stvari niso blesteče. Poglejmo, kaj se dogaja v Grčiji in Španiji. Če se bomo ukvarjali sami s seboj, ne s tem, kar moramo storiti in kar pričakujejo EU in finančni trgi, potem sem pesimist glede naše prihodnosti,« je posvaril.

 

 

Deli s prijatelji