DESUS

Erjavec popustil? Danes znano, kako bo Desus sodeloval z vlado

Govorilo se je, da je hotel izključiti še enega poslanca.
Fotografija: Karl Erjavec. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Karl Erjavec. FOTO: Jure Eržen, Delo

Izvršni odbor Desusa bo danes razpravljal o razmerah v stranki in njenem delovanju po neuspeli konstruktivni nezaupnici. Pričakovati je odgovor, kako utegnejo pri uresničevanju programa Desusa sodelovati z vlado.

Predsednik Karl Erjavec in poslanci so se po Erjavčevih navedbah v torek strinjali, da bodo delo nadaljevali skupaj kot zmerna opozicija. To pomeni, da bodo podpirali vse tiste predloge, ki so v korist starejših in upokojencev, je po torkovem pogovoru s poslanci pojasnil Erjavec. Po njegovih navedbah so se tudi dogovorili, da ostanejo štirje poslanci še naprej v stranki.
 

Ne skrivata kritik


Erjavec se je namreč v skladu s svojo napovedjo v torek pogovoril s poslancema Brankom Simonovičem in Ivanom Hršakom, ki v javnosti ne skrivata kritik na njegov račun. Pri pogovoru je sodeloval tudi vodja poslanske skupine Franc Jurša. Z njim in s poslancem Jurijem Lepom se je sicer Erjavec pogovoril že pred tem, je ta pojasnil po seji vodstva stranke v četrtek.

Po seji vodstva stranke so se pojavljala tudi ugibanja, da naj bi si Erjavec želel izključitve Simonoviča (poslanca Roberta Polnarja so že izključili) in nekaterih drugih iz stranke. Po torkovem pogovoru pa so, kot kaže, za zdaj pomirili strasti. Po Erjavčevih navedbah bodo na današnji seji izvršnega odbora prisotni tudi vsi štirje poslanci, ki sicer po torkovem pogovoru s predsednikom stranke izjav niso dajali.


Kakšno bo sodelovanje?


Po današnjem izvršnem odboru je sicer pričakovati tudi odgovor, kako namerava Desus kot opozicijska stranka uresničevati svoj program oziroma kako utegne pri tem sodelovati z vlado Janeza Janše. V vladi sicer še vedno dela kmetijski minister iz vrst Desusa Jože Podgoršek.

V skladu z Erjavčevo napovedjo je danes pričakovati tudi njegov predlog za zamenjavo generalnega sekretarja stranke. Namesto Lidije Štruc predlaga Zlatka Ficka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije