OBLETNICA

Erjavec: Nenavadno je, da dveletni otrok vodi državo

Objavljeno 28. maj 2016 17.15 | Posodobljeno 28. maj 2016 17.16 | Piše: STA, M. U.

25 let delovanja stranke Desus.

Predsednik stranke Karl Erjavec

VOLČJI POTOK – Prvak Desusa Karl Erjavec je na slovesnosti ob 25-letnici delovanja stranke poudaril njeno zavzemanje za upokojence in napovedal, da bodo pri tem vztrajali. Oster je bil do koalicijskih partnerjev. »Nenavadno je, da dveletni otrok vodi državo, in še bolj nenavadno, da se neka stranka hvali z več kot stoletno tradicijo v državi, stari 25 let,« pravi.

V teh dneh obletnice delovanja praznujejo vse tri koalicijske stranke

V SD obeležujejo 120. obletnico strankarske organiziranosti socialne demokracije na Slovenskem, največja vladna stranka pa drugi rojstni dan. »Le stranka Desus je objektivna, saj je nastala z nastankom države, si takrat nadela sedanje ime, ki ga ni spreminjala. Nismo kameleoni, stojimo za svojim programom,« je pred slovesnostjo v Volčjem Potoku poudaril Erjavec, ki Desus vodi že od leta 2005.

Prav to zavzemanje Desusa po njegovem mnenju povzroča veliko nejevolje v političnem prostoru, deležni so pritiskov ter očitkov, da izsiljujejo. A po njegovih besedah želijo le tisto, kar so starejši z minulim delom zaslužili. Pri tem je Erjavec izpostavil še mlade, ki danes dvomijo o pokojninski blagajni, taka miselnost pa je slaba popotnica za mladino in državo.

Že tako in tako po njegovih besedah vsi pravijo, da imajo upokojenci posebno varstvo, da Desus ovira reforme ter razvoj države. A Erjavec napoveduje vztrajanje pri zavzemanju stranke tudi v prihodnje in ponavlja, da na pokojninsko reformo v letu 2017 ne bodo pristali, kar je pojasnil tudi premierju Miru Cerarju.

Deli s prijatelji