SKLEP

Erjavec: Nekatere pokojnine naj se ohranijo

Objavljeno 10. julij 2012 21.27 | Posodobljeno 10. julij 2012 23.38 | Piše: P. J.

Izvršni odbor je sprejel sklep o predlogu vladi, da se v nekem delu pokojnine ohranijo.

LJUBLJANA – Po protestu nekaterih upokojencev se je izvršni odbor Desusa sestal in sprejel sklep o predlogu koaliciji, da se v nekem delu pokojnine nekaterih upokojencev ohranijo. Med te bi po njihovem predlogu prišli tisti delavci, ki so delali v Sloveniji in so podjetja imela sedež zunaj Slovenije.

Zakaj so se oglasili šele zdaj?

Karl Erjavec je dejal, da so v Desusu mislili, da bodo varčevalnih ukrepov deležni tisti upokojenci, ki prejemajo pokojnino izključno iz proračunske blagajne in ki izstopajo iz povprečja. Po poročanju 24ur naj bi, če koalicija ne bo podprla njihovih predlogov, Desus podprl novelo zakona o uravnoteženju javnih financ, ki so jo v državni zbor danes vložil Pozitivna Slovenija in Socialni demokrati.

Holding in banke

Desus ne namerava podpreti predloga o državnem holdingu, dokler ne bo skrbnega poročila o stanju v slovenskih bankah. Erjavec tudi dvomi, da bo pregled pokazal, kdo je dejansko odgovoren za slaba posojila, ki so v veliki meri kriva za stanje bank. Poročila o tem, kdo je komu odobril slabo posojilo, za zdaj naj ne bi bilo. Svet na Kanalu A pa je poročal, da je izvršni odbor Desusa je sprejel sklep, da se v holding ne vključi KAD, v katerega se stekajo sredstva za pokojninsko blagajno.

 


 

Deli s prijatelji