NAČELNOST

Erjavec hoče, da je Omerzel načelen, kot je bil on pri kantah

Objavljeno 11. december 2013 11.12 | Posodobljeno 11. december 2013 11.12 | Piše: STA, K. K.

Kljub določilu v koalicijski pogodbi v primeru interpelacij ministrov Erjavec poudarja, da podpori niso zavezani, če smatrajo, da minister ni ravnal v skladu s standardi.

Danes bo znana sodba v zadevi Patria.

LJUBLJANA – Minister Samo Omerzel se bo opoldne zagovarjal v poslanski skupini Desus, a prvak te stranke pravi, da ga njegov zagovor ne zanima. »Stvar je precej jasna, težko bo prepričal, da je z zadevo vse v redu,« je dejal. Če menijo, da ni ravnal v skladu s standardi, podpori niso zavezani, pravi Erjavec in ocenjuje, da se bo pri interpelaciji težko izšlo. Prvak Desusa danes ne bo prisoten na srečanju poslanske skupine z ministrom za infrastrukturo in prostor, je pojasnil novinarjem v državnem zboru.

Interpelacija

Ministru se stolček precej maje zaradi poslov njegovega podjetja Lastinski z državo. To je eden glavnih očitkov tudi v interpelaciji, ki jo danes nameravata vložiti SDS in NSi, podprla bi jo tudi SLS. Podpora koalicijskih partnerjev Omerzelu je negotova. Na vprašanje ravnanja Desusa v primeru interpelacije Erjavec odgovarja: »Bomo videli, težko se bo izšlo.« Kljub določilu v koalicijski pogodbi v primeru interpelacij ministrov Erjavec poudarja, da podpori niso zavezani, če smatrajo, da minister ni ravnal v skladu s standardi.

»Zlasti če ta primer postavimo ob bok nekdanjemu poslancu Desusa Ivanu Simčiču in ministru v odstopu Stanku Stepišniku. Pojdimo na višje standarde, saj sem jih jaz tudi doživljal pri kantah,« je še pozval Erjavec.

Deli s prijatelji