IZSILJEVANJE?

Erjavec grozi z odhodom: znebil bi se Vesel Valentinčičeve

Objavljeno 14. marec 2013 09.37 | Posodobljeno 14. marec 2013 12.41 | Piše: STA, T. L.

Odločil se je namreč, da bo izstopil iz stranke, če ne bodo zamenjali predsednice sveta Mete Vesel Valentinčič.

Karl Erjavec je bil izvoljen v državni zbor, na Jankovićev klic pa še čaka.

LJUBLJANA – Predsednik Desusa Karl Erjavec je potrdil poročanje Radia Slovenija, da do nadaljnjega v stranki opravlja le še tekoče posle. Odločil se je namreč, da bo izstopil iz stranke, če ne bodo zamenjali predsednice sveta Mete Vesel Valentinčič. Ta zadeve ni želela komentirati pred sejo izvršnega odbora Desusa. Vesel Valentinčičeva je povedala, da bo šele na seji videla pismo predsednika Desusa, ki naj bi ga obravnavali. »Takrat bom šele vedela za prave razloge in bom tudi komentirala vso zadevo,« je napovedala.

Poslanci stojijo za Erjavcem, stranko bi očistili zdraharjev

Pred sejo izvršnega odbora stranke se bo sestala tudi poslanska skupina stranke. Namestnik vodje poslanske skupine Ivan Hršak je povedal, da poslanci enotno podpirajo Erjavca. Želijo, da se stranka očisti tistih, ki delajo »zdrahe, ji škodijo in jo razdirajo«. Po njegovih besedah bodo v nasprotnem primeru stranko zapustili Erjavec in tudi poslanci, kar pa še ne pomeni, da odstopajo s poslanskih funkcij. Končno odločitev bodo sprejeli na seji poslanske skupine, ki se začne v kratkem.

Šel bo, ker ne želi nasprotnikov

Erjavec je o tem že obvestil predsednike preostalih koalicijskih strank, pa tudi člane poslanske skupine Desus, ki nameravajo skupaj z Erjavcem zapustiti stranko, če bodo v njenih vodstvenih organih ljudje, ki so na minulem kongresu odkrito nastopili proti Erjavcu, je poročal radio.

Hotela je postati predsednica stranke

Člani sveta Desusa so na torkovi ustanovni seji na tajnih volitvah za predsednico sveta izvolili Meto Vesel Valentinčič, ki je sicer predsednica mestne organizacije Desus Ljubljana in zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana kot pomočnica generalnega direktorja za kadrovska in pravna vprašanja, so danes sporočili iz Desusa Ljubljana.

Na zadnjem kongresu stranke se je Meta Vesel Valentinčič skupaj z Erjavcem in Ljubom Jasničem potegovala za mesto predsednice stranke. Delegati so ji namenili 62 glasov, za Jasniča je glasovalo 39 delegatov, za Erjavca pa 114. Erjavec je tako dobil že tretji štiriletni mandat za vodenje stranke.

Deli s prijatelji