ANKETIRANJE

Erjavcu podpora javnosti raste

Objavljeno 22. september 2013 23.34 | Posodobljeno 22. september 2013 23.34 | Piše: STA, Mo. S.

Med politiki je najbolj priljubljen predsednik države Borut Pahor.

Danes bo znana sodba v zadevi Patria.

LJUBLJANA – Po podatkih raziskave Vox populi, ki jo je za Pop TV in Dnevnik opravila agencija Ninamedia, tudi v avgustu med strankami vodi SD pred SDS. SD bi volilo 14,9 odstotka vprašanih, v avgustu pa 15,3 odstotka. Za SDS bi glasovalo 11,3 odstotka anketirancev, medtem ko bi jo v avgustu izbralo 12,3 odstotka.

PS, ki je pristala na tretjem mestu s 7-odstotno podporo (avgusta 8 odstotkov), se je približal Desus. Medtem ko je ta imel prejšnji mesec 3,8-odstotno podporo, bi danes zanj glasovalo 6,5 odstotka vprašanih. Pri dobrih dveh odstotkih sta se ustavila SLS in NSi, DL pa je po rahlem skoku navzgor prejšnji mesec spet pristal na zadnjem mestu, tokrat z 1,2 odstotkoma podpore.

Prvi Pahor, zadnji Janša

Med politiki je najbolj priljubljen predsednik države Borut Pahor, drugi je ponovno evropski komisar Janez Potočnik, obrambni minister Karl Erjavec pa je zasedel tretje mesto. Četrto mesto je pripadlo kmetijskemu ministru Dejanu Židanu, peto pa premierki Alenki Bratušek. Sledijo evropski poslanec Jelko Kacin na šestem mestu, na sedmem poslanec Andrej Vizjak in na osmem minister za notranje zadeve Gregor Virant. Deveto mesto je zasedel evropski poslanec Lojze Peterle, deseto pa predsednik SD Igor Lukšič. Na predzadnjem mestu lestvice je pristal ljubljanski župan Zoran Janković, na zadnjem pa predsednik SDS Janez Janša.

V anketi je sicer sodelovalo 700 anketirancev.

Deli s prijatelji