VROČA STALNA PRIPRAVLJENOST

Erika jih je zaradi dodatkov druščine ministra Mramorja dobila

Objavljeno 10. januar 2016 14.52 | Posodobljeno 10. januar 2016 15.00 | Piše: K. K.

Žnidaršičeva je v oddaji med drugim povedala, da plača dekanje Tekavčičeve znaša 3400 evrov neto, kar nanese po izračunih RTV 6500 evrov bruto.

V oddaji so pokazali tudi plačilno listo policista.

LJUBLJANA – »Zaradi včerajšnjega poročanja sem že dobila po glavi. Sem pričakovala! Plača dekanje ekonomske fakultete,« je danes na facebooku razkrila voditeljica Dnevnika Erika Žnidaršič.

Zaradi vcerajsnjega porocanja sem ze dobila po glavi. Sem pricakovala! Placa dekanje ekonomske fakultete.

Posted by Erika Žnidaršič on Saturday, January 9, 2016

V oddaji, ki jo je vodila, so govorili o dodatkih za stalno pripravljenost na ljubljanski Ekonomski fakulteti, ki ji trenutno vlada nekdanja kandidatka koalicijske SD za županjo Ljubljane in donedavna predsednica občinskega odbora SD Metka Tekavčič, prej pa je funkcijo dekana opravljal finančni minister Dušan Mramor, ki je tudi sam prejemnik dodatka za stalno pripravljenost in je kot dekan tudi podpisal sporni pravilni. Oba sta že napovedala, da bosta sporni dodatek vrnila.

Žnidaršičeva je v oddaji med drugim povedala, da plača dekanje Tekavčičeve znaša 3400 evrov neto, kar nanese bruto po izračunih RTV 6500 evrov. Njen dodatek za stalno pripravljenost je znašal mesečno 650 evrov bruto, medtem ko znašajo dodatki gasilcev med 80 in 150 evri bruto.image

Tekavčičeva ob tem dobiva še vrsto dodatkov, ki so jih nanizali na infografiko.image

V oddaji je bilo prikazanih nekaj zelo zanimivih in, glede na zahteve policistov v stavki, aktualnih primerjav glede dodatkov denimo:image

Z dodatki za stalno pripravljenost, ki jih je izplačala zgolj ljubljanska Ekonomska Fakulteta, bi lahko s finančnim najemom dobili 262 novih policijskih vozil in tako nadomestili vsa iztrošena.

 

Deli s prijatelji