ODSTOP

Erik Kerševan ni več generalni sekretar ustavnega sodišča

Objavljeno 01. avgust 2012 16.52 | Posodobljeno 01. avgust 2012 16.52 | Piše: A. L., STA

Odstopno izjavo je podal iz osebnih oziroma družinskih razlogov.

Erik Kerševan.

LJUBLJANA – Dosedanjemu generalnemu sekretarju ustavnega sodišča Eriku Kerševanu je z 31. julijem prenehala funkcija, so sporočili z ustavnega sodišča. Do imenovanja novega generalnega sekretarja bo njegove naloge opravljala namestnica generalnega sekretarja Tjaša Šorli.

Osebni oziroma družinski razlogi

Šorlijeva ni želela pojasniti, zakaj je Kerševanu prenehala funkcija. Imenovanje novega generalnega sekretarja pa je po njenih besedah v rokah ustavnih sodnikov. Kerševan je pojasnil, da je svoj odstop podal že pred časom zaradi vrnitve na pravno fakulteto na mesto profesorja. Njegovemu odstopu pa so botrovali osebni oziroma družinski razlogi, je dodal. Kerševana so ustavni sodniki za generalnega sekretarja imenovali januarja 2010, funkcijo pa je nastopil 1. februarja. Na funkciji je nasledil Jadranko Sovdat, ki je bila izvoljena za ustavno sodnico. 

Generalni sekretar sicer neposredno vodi in organizira delo strokovne službe, službe za analize in mednarodno sodelovanje, službe za dokumentacijo in informatiko ter glavne pisarne ustavnega sodišča. V razmerju do zaposlenih v teh službah ima položaj predstojnika državnega organa.

Deli s prijatelji