NAGRADNA IGRA

Eni pomivalni, drugi pralni stroj

Objavljeno 31. januar 2014 15.00 | Posodobljeno 30. januar 2014 19.51 | Piše: S. O.

Terna je obdarila upokojenki iz Prebolda in Cvetkovcev.

Sreča se skriva pod nalepko. Foto: Marko Feist

LJUBLJANA – Tudi 22. nagradna igra Slovenskih novic Terna razveseljuje z bogatimi nagradami. Tokrat so za bralce najbolj zanimive tiste največje, kot je denarna nagrada 10.000 evrov, ki bi prišli prav vsakomur. Tudi pet denarnih nagrad v višini 1000 evrov ni od muh kot tudi ne darilni bon podjetja Maros za 5000 evrov. Poleg skoraj 6000 manjših nagrad se gospodinje najbolj veselijo treh velikih gospodinjskih aparatov in 19 manjših. Dva večja, pomivalni in pralni stroj, sta tokrat zadeli upokojenki.

Pralni stroj upokojenki Mariji

Namesto 77-letne Cvetke Pančur iz Prebolda, ki je zaradi bolezni v domu za upokojence na Vranskem, je vse v zvezi z nagrado, pomivalnim strojem, urejal njen 26-letni vnuk Tomaž Pančur. Pojasnil nam je, da njegova babica redno prebira Slovenske novice. Ko je živela v spodnjem delu hiše v Preboldu, je bila nanje tudi naročena. Zdaj, ko je v domu, pa ji eden izmed poskočnejših oskrbovancev vsak dan v bližnji trgovini kupi izvod časopisa. »Neki gospod ji gre iskat časopis in vsak dan te nalepke daje dol. Vedno je vesela, ko kaj zadene. Enkrat je zadela frizerja, zadnjič pa me je klicala vsa presrečna, da je nekaj zadela in naj pridem preverit,« pove Tomaž, ki pomaga babici in skrbi zanjo. Cvetka je vse življenje delala v Gorenju in postavila na noge dva sina, ki sta ji dala dva vnuka in vnukinjo, in jo še vedno čaka spodnji del hiše, če bi se ji zdravstveno stanje izboljšalo in bi lahko prišla nazaj domov. Rada je namreč skrbela za svoje. Njena strast sta bila vrt in kuhanje za vso družino. Zato jo danes pogrešajo.

Nagradno igra Terna lahko igrate tudi na naši spletni strani. Le kliknite na povezavo in sledite navodilom.image

Pralni stroj pa bo šel v roke 73-letne upokojenke Marije Tušak iz Cvetkovcev blizu Ormoža, ki zase pravi, da je bila prej »uslužbenka, zdaj pa babica, žena, kuharica in vse, kar hočete«. Že leta je naročnica na Slovenske novice. »Hčerka je imela naročene Novice, pa mi jih je večkrat dala za prebrati,« se spominja in dodaja: »Zanimajo me razne stvari, ki sem jih rada brala. Potem sem se pa še jaz naročila na Slovenske novice.« Vsak dan, ko prebira časopis, preveri tudi, kakšna sreča se skriva pod nalepko na prvi strani. Tokrat je imel v rokah Novice njen mož, ki je tudi prvi opazil, da bo njihov dom bogatejši za nov pralni stroj. Perilo bo poslej še čistejše.

Deli s prijatelji