TERNA

Eni likalnik, drugi fen

Objavljeno 10. julij 2012 10.07 | Posodobljeno 10. julij 2012 10.03 | Piše: L. K.

Nagradna igra Terna še naprej osrečuje.

Avtomobil hyundai ix20 še vedno čaka na svojega srečneža! Foto: Gašper Boncelj

LJUBLJANA – Nagradna igra Terna, ki bo v dvanajsto nagrajevala vse do sobote, 28. julija, je to pot postregla s tisto mero iskrenosti, mimo katere pač nismo mogli.

»Kaj bi dala, da bi mi Boschev sušilnik za lase poslali na moj naslov!« si je v tistem zaželela Vesna Ošlak iz Slovenj Gradca, ki je prek Terne zadela prav ta Boschev fen. »Res, nikogar nimam, ki bi šel ponj v Ljubljano, pa še po tej vročini.« Kar malo smo se zdrznili, ko smo začeli preračunavati stroške goriva in vseh mogočih prometnih nevšečnosti, ki se ti lahko zgodijo na tej razdalji, več kot sto kilometrov v eno smer, vsaj uro in pol vožnje po žgočem soncu. »Kakšni smo postali, celo nagradi znamo pogledati v zobe,« se je v tistem narahlo ugriznila v jezik skromna Vesna, zdaj v penziji, prej pa je kot izučena strugarka dolga leta delala v železarni. Mi pa smo jo preprosto morali razumeti. »Joj, samo malo počakajte, nekaj mi vreje!« je tedaj simpatično zavpila, veste, nedeljsko kosilo se je že kuhalo. Pravzaprav vrelo. Pohanje, solata in še kaj so že kmalu zatem polepšali Vesnino mizo.

V nasprotju s Korošico pa so na Ajdovskem, pri Bizjakovih, medtem že pojedli

Jožica s Predmeje je vsem domačim postregla z zelenjavno mineštro in mesom. Upokojenka je žalostna, saj njenega Mipa praktično ni več. »Žalostna sem. Zdaj ga imajo v svojih rokah Turki.« Malce je žalostna tudi zaradi tega, ker poštarji na Predmejo ne nosijo več pošte ob sobotah. »Ob ponedeljkih zdaj dobimo kar tri vaše izvode!« Branja torej, kolikor hočete, še dobro, da je tu Terna z neštetimi Boschevimi pripomočki, Jožici Bizjak se je tako nasmehnil – parni likalnik.

Drage bralke in bralci Slovenskih novic! Na tem mestu vas opozarjamo, da prva nagrada, avtomobil hyundai ix20, kljub vsemu še vedno ni bila podeljena. Na nekoga torej še čaka, vse do 28. julija.

Deli s prijatelji