ZBIRANJE

Enes Musić zdaj čez Slovenijo na pohod za lačne

Objavljeno 19. april 2014 09.38 | Posodobljeno 18. april 2014 18.37 | Piše: T. L.

Da bi lahko nadaljeval dobrodelne akcije in hkrati poskrbel, da ne bi zaradi dobrodelnosti ogrozil preživetja svoje družine in zaposlenih, se je zdaj odločil za nov projekt: pohod čez Slovenijo.

Enes Musić.

LJUBLJANA – Kdo v zadnjih mesecih ni slišal za Enesa Musića, lastnika picerije Ham ham, ki se je odločil, da bo vsem, ki so se v teh težkih časih znašli v finančni stiski, brez vprašanj v piceriji ponudil topel obrok? Mušić je na facebooku zapisal, da je v marcu razdelil 555 malic, sicer pa v zadnjega pol leta preko 2000 toplih obrokov, za katere je državi plačal tudi DDV.

Da bi lahko nadaljeval dobrodelne akcije in hkrati poskrbel, da ne bi zaradi dobrodelnosti ogrozil preživetja svoje družine in zaposlenih, se je zdaj odločil za nov projekt: pohod čez Slovenijo, in sicer od Hodoša do Pirana.

S sodelavko iz picerije sta si za cilj zadala, da bosta pot premagala v šestih dneh: začela sta danes zjutraj ob 6. uri, v Piran pa nameravata prispeti na prazničnega 1. maja. Ob tem Mušić vabi ljudi, da se mu v različnih krajih za vsaj kratek čas pridružijo na delu, pri čemer naj upoštevajo svoje zmožnosti. 

Zbiral bo donacije

Musić pa ne bo samo hodil, ampak bo hkrati tudi zbiral denar: od sobote dalje je tako mogoče s sporočilom SMS podariti 2 ali 5 evrov, in sicer pri mobilnih operaterjih Telekom, Simobil, TUŠmobil, Izimobil in Debitel, na telefonsko številko 1919. Ob tem je treba zapisati ključno besedo SLOVENIJA in znesek, ki ga želite podariti (SLOVENIJA2 ali SLOVENIJA5). 

»Naj pripišemo še to, da kot organizacija ali posameznik ne vzamemo niti enega centa za svoje poslovanje pri tej dobrodelnosti, podatek o vsem zbranem denarju bo javno objavljen na naši FB-strani, tako da bo denar osrečil lačna usta in prave ljudi,« zagotavlja Mušić.

Poziv, ki ga je objavil na facebooku, je zaključil z besedami: »Ne vem, ali je to moje poslanstvo ... Če je, bom z veseljem nadaljeval pot solidarnosti in pomoči potrebnim, kajti mislim in vem, da je to prava pot za naše otroke in našo Slovenijo.«


Nataša Pirc Musar: Nič nimam s tem

Musić je v pozivu, ki ga je objavil na facebooku, še zapisal, da so se 'po nasvetu naše velike podpornice Nataše Pirc Musar' odločili odpreti poseben račun, kjer se bo zbiral denar, ki ga bodo ljudje podarili s pošiljanjem SMS-sporočil. 

Pirc Musarjeva, pri kateri smo se pozanimali o njeni vpletenosti in pomoči pri projektu, pa nam je povedala, da ni podpornica pohoda in da s tem nima nič. Da pa jo je Musić nedavno poklical po telefonu in vprašal za mnenje, kako lahko zbira donacije, in mu je odgovorila, da če to ni nevladna organizacija ali društvo, naj ima vsaj dva ločena računa. »To je vse, kar sem rekla,« nam je povedala Pirc Musarjeva. 

 

Deli s prijatelji