RAZPIS

Elektro Primorska išče novega gospodarja

Objavljeno 03. marec 2012 12.00 | Posodobljeno 03. marec 2012 12.01 | Piše: P. J., STA

Kandidati morajo prijavo poslati najkasneje do 7. aprila.

Vodja stavkovnega odbora Valter Vodopivec.

LJUBLJANA – Nadzorni svet Elektra Primorska je danes v Delu objavil razpis za predsednika uprave družbe. Mandat traja štiri leta z možnostjo ponovnega imenovanja. Kandidati pa morajo prijave z dokazili o izpolnjevanju pogojev poslati najkasneje do 7. aprila.

Iščejo uspešnega gospodarja

Za predsednika uprave je lahko imenovan kandidat, ki poleg z zakonom določenih pogojev izpolnjuje še naslednje pogoje: ima univerzitetno izobrazbo s področja prava, ekonomije, organizacijskih ved ali tehnične smeri, pet let delovnih izkušenj, od tega vsaj tri leta na vodilnih delovnih mestih, znanje slovenskega in vsaj enega tujega jezika ter sposobnost za uspešno gospodarjenje in organizacijo.

Nadzorni svet bo prispele vloge pregledal in ugotovil, ali so bile vložene pravočasno in ali so popolne. Nadzorni svet lahko po lastni presoji povabi kandidate na pogovor.

Stavke zaznamovale pretekle mesece

V družbi so se od decembra soočali s stavkami zaposlenih. Ti se niso strinjali z namero uprave, da jim ob koncu leta ne izplača najmanj 1465 evrov nagrade, kot je to predvideno po veljavni kolektivni pogodbi. Uprava je najprej ponudila 354 evrov nagrade, kar pa so v sindikatu zavrnili in se odločili za stavko.

Pogajalska skupina uprave je zatem stavkajočim ponudila 500 evrov nagrade, izplačane v dveh delih, vendar tudi tega stavkovni odbor ni sprejel.

Bodo dobili 500 evrov?

Uprava Elektra Primorska in stavkovni odbor zdaj čakata na odločitev pristojnega sodišča. Konec februarja sta se namreč v dogovoru za dokončanje stavke zavezali, da bosta spoštovali njegovo odločitev. Zaposleni bodo dobili izplačano akontacijo nagrade v višini 500 evrov bruto, če bo sodišče presodilo, da jim pripada nagrada v višini 1465 evrov bruto, pa še preostali del v dveh obrokih.

Če pa bo sodišče razsodilo, da zaposlenim za leto 2011 ne pripada nagrada po 129. členu veljavne kolektivne pogodbe, bodo vsi prejemniki akontacije nagrade prejeti znesek morali vrniti, z odtegljaji pri plači v desetih zaporednih mesečnih obrokih, od tega prvi obrok pri prvi plači po pravnomočnosti sodne odločbe.

Deli s prijatelji