PODRAŽITVE

Elektrika se draži

Objavljeno 28. december 2011 12.52 | Posodobljeno 28. december 2011 16.19 | Piše: T. L.

V Elektru Maribor so s 1. februarjem napovedali korekcijo cene za gospodinjske uporabnike.

Fotografija je simbolična

MARIBOR – V podjetju Elektro Maribor Energija plus d.o.o. so s 1. februarjem prihodnjega leta napovedali korekcijo cene za gospodinjske uporabnike. Korekcija cene seveda pomeni, da se bo mesečni znesek na računu odjemalcev povišal, kot pa pojasnjujejo v podjetju, bo imel na ‘korekcijo‘ delni vpliv »tudi mesečni manipulativni strošek, ki ga doslej niso zaračunavali in ni povezan s količino porabljene energije pri posameznem kupcu. Korekcija bo skupaj z manipulativnimi stroški znašala 6,15 % oziroma 2,79 evra na mesec za povprečnega uporabnika z dvotarifnim merjenjem in 1,73 evra na mesec za tiste z enotarifnim merjenjem,« pojasnjujejo v podjetju.

Bodo pa ob podražitvi za končne uporabnike pripravili pakete s fiksno ceno za večletno obdobje. Elektro Maribor Energija plus d.o.o. trenutno oskrbuje 11.000 poslovnih kupcev in 180.000 gospodinjstev.

Gen-I in Petrol do sredine leta ne bosta dražila

Vprašanja v zvezi s tovrstnimi korekcijami smo naslovili tudi na druga elektropodjetja. Iz podjetja Gen-I so nam sporočili, da cen električne energije za gospodinjstva do 30. junija 2012 prav gotovo ne bodo dvignili. »Za obdobje po tem datumu pa še ne moremo dati napovedi,« so še sporočili.

Podobno tudi v Petrolu do 31. junija prihodnje leto jamčijo nespremenjene cene za gospodinjske in male poslovne odjemalce. »Preostale ugodnosti v smislu zagotavljanja nespremenjene cene električne energije so namenjene članom Petrol kluba in veljajo ob uveljavitvi zlatih točk,« so še sporočili iz Petrola, kjer v prihodnjem letu pripravljajo različne akcije za gospodinjske odjemalce in male poslovne uporabnike. Večinoma bodo namenjene članom Petrol kluba, nekatere pa tudi bodočim novim odjemalcem električne energije iz Petrola, še dodajajo. 

E3 dviga cen ne načrtuje, Elektro energija bo ohranila cene do konca 2012

V družbi E3, hčerinski družbi Elektra Primorske, ki od 1. decembra elektriko zaračunava več kot 100.000 gospodinjstvom in 9000 poslovnim odjemalcem na Primorskem, ne načrtujejo dviga cen električne energije za gospodinjske odjemalce, je sporočila Tjaša Frelih.

»Elektro Ljubljana je  z namenom zagotoviti gospodinjstvom zanesljivo oskrbo z električno energijo s stabilno ceno v daljšem časovnem obdobju s prvim julijem 2011 uskladil ceno električne energije za gospodinjstva s stroški njenega nakupa. Ob omenjeni  uskladitvi smo javno zagotovili nespremenjeno ceno osnovne oskrbe vsaj do konca leta 2012.« 

V hčerinskem podjetju Elektru energija, ki je s 1. decembrom prevzela dobavo električne energije za odjemalce Elektra Ljubljana, so za kupce, ki želijo stabilno ceno električne energije tudi v daljšem časovnem obdobju, oblikovali različno t.i. paketno oskrbo z električno energijo, s katero si končni kupci zagotovijo vnaprej znano in nespremenjeno ceno električne energije za celotno izbrano časovno obdobje. Trenutno je to mogoče do konca leta 2014, so še sporočili iz podjetja.

 

Deli s prijatelji