GROŽNJE

Ekstremisti grozijo ali obveščajo pozitivce?

Objavljeno 11. oktober 2013 13.51 | Posodobljeno 11. oktober 2013 13.42 | Piše: STA, T. L.

Nekaj poslancev PS je prejelo SMS-sporočilo z vsebino, ki so jo razumeli kot grožnjo.

LJUBLJANA – Kriminalisti so v četrtek v DZ obiskali poslansko skupino PS. Nekaj njihovih poslancev je namreč v sredo prejelo SMS-sporočilo z vsebino, ki so jo razumeli kot grožnjo, zato so o tem obvestili policijo, je za STA potrdil predstavnik PS za odnose z javnostjo Slavko Gegič. Eden od poslancev PS pa je v minulih dneh prejel tudi grozilno pismo.

Sporočilo, ki so ga prejeli poslanci PS, se glasi: »Izbrani ste, da boste reagirali, ko bo potrebno, osem mesecev delamo na resni zadevi. Zaenkrat samo to – skupina bivših pripadnikov specialnih enot.«

Svarilo?

Kdo bi takšno sporočilo lahko poslancem poslal, v PS ne vedo. Časnik Dnevnik, ki je danes poročal o tem, piše o razmišljanjih, da bi lahko šlo za svarilo zaradi parlamentarne preiskave o ekstremističnih skupinah, ki jo vodi poslanka PS Maja Dimitrovski. Prav ona je poleg vodje poslanske skupine Janija Möderndorferja in poslanca PS Braneta Goluboviča še prejela omenjeno sporočilo.

Je pa poslanec PS Jerko Čehovin v minulih dneh prejel pismo z grozilno vsebino. Čehovin je sicer član in tudi nekdanji predsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki je veliko svojega časa namenila prav obravnavi delovanja skrajnih skupin.

Nasprotno pa vsebino sporočila drugače razume Vinko Gorenak (SDS). Na twitterju je namreč zapisal, da gre kvečjemu za grožnjo komu drugemu, poslancem PS pa obvestilo, naj ustrezno reagirajo.

Deli s prijatelji