NA TWITTERJU

Eks slovenski minister nad Nemce: Grki so današnji židje

Objavljeno 03. julij 2015 19.57 | Posodobljeno 03. julij 2015 19.57 | Piše: T. L.

Gregor Golobič slovenske evropske poslance poziva, naj rešijo slovensko čast.

Gregor Golobič

LJUBLJANA – Nekdanji slovenski minister Gregor Golobič si je dal na twitterju duška in napadel slovensko vlado. Razlog? Ker v krizi glede Grčije zastopa stališča, ki so skoraj povsem enaka nemškim. Ob tem pravi, da je Nemčija na najboljši poti, da ob pomoči držav članic »proizvede nov antisemitistični val v EU. Tokrat so židje Grki.« 

Nemce je v enem zapisu obtožil arogance in slovenske evropske poslance pozval, naj vsaj nekdo reši malo naše časti in časti parlamenta EU ter sproži akcijo proti Schulzu.

Naj spomnimo, da je bil Golobič dve desetletji eden od vodilnih slovenskih politikov in tesnih sodelavcev tudi že pokojnega Janeza Drnovška, s politične scene pa je izginil ob potopu stranke Zares, ki jo je ustanovil. Še vedno pa se v javnosti njegovo ime pogosto prišteva med tista, ki imajo v slovenskem gospodarstvu in strankarskem življenju levice močan vpliv iz ozadja.

Znano je, da ima premier Miro Cerar do grške krize in ravnanja grškega premiera Ciprasa precej ostro stališče in da razpis nedeljskega referenduma označuje za neodgovorni manever grške vlade. 

Deli s prijatelji