IZREDNA SEJA

DZ potrdil mandat novi poslanki Alenki Lampe

Objavljeno 14. maj 2014 23.50 | Posodobljeno 14. maj 2014 23.51 | Piše: STA, Ma. F.

O nepreklicnem odstopu s poslanske funkcije je Vilfan predsednika DZ Janka Vebra obvestil, potem ko je v soboto opit zakrivil prometno nesrečo.

Peter Vilfan.

LJUBLJANA – Državni zbor (DZ) je v nadaljevanju izredne seje potrdil poslanski mandat Alenki Lampe, ki v poslanske klopi prihaja namesto Petra Vilfana. Potem ko je po sobotni prometni nesreči Vilfan predsednika DZ obvestil o odstopu, mu je mandat prenehal danes, ko se je dopoldne z njegovim odstopom seznanil DZ.

Medtem ko je Vilfan, na zadnjih državnozborskih volitvah sicer izvoljen kot kandidat PS, po razkolu na nedavnem kongresu stranke prestopil v skupino nepovezanih poslancev, pa je Lampetova že napovedala, da namerava delovati v poslanski skupini PS.

Vedel, kaj mora storiti

O nepreklicnem odstopu s poslanske funkcije je Vilfan predsednika DZ Janka Vebra obvestil, potem ko je v soboto opit zakrivil prometno nesrečo. V današnjem kratkem nagovoru je poudaril, da je takoj po prometni nesreči vedel, kaj mora storiti, saj je kot poslanec vselej sprejemal odgovornost in tudi njene posledice.

Ob tem se je še enkrat opravičil poškodovancu v nesreči, poslanskim kolegom pa se je zahvalil za korektno sodelovanje. Na vse voznike pa je naslovil poziv, naj ne pijejo alkohola, ko vozijo. Kot je dejal, tudi sam tega ne bo nikoli več storil.

Deli s prijatelji