REŠEVANJE VEBERLEAKSA

Dvoličnež: prek tujega operaterja napada prodajo domačega

Objavljeno 05. april 2015 11.02 | Posodobljeno 05. april 2015 11.02 | Piše: P. Pa.

Marko Golob raje kot domači Telekom uporablja »tuji« Telemach.

LJUBLJANA – Marko Golob, ki je ta teden ovadil »diletanta« Mateja Tonina, Romana Jakiča in neznanca zaradi domnevne zlorabe področja državne varnosti, pravi, da brani Telekom pred tujci, a – glej ga zlomka – sam raje kot domači Telekom uporablja »tuji« Telemach, poročajo Finance.

Golob in nekdanji finančni minister, danes pa poslanec SD Franci Križanič sta bila idejna očeta 47,5-milijonske dokapitalizacije NKB, zavzemal pa se je tudi, da Agrokor ne bi prevzel Mercatorja.

Vabilo na novinarsko konferenco, na kateri bo predstavil ovadbo, je namreč poslal s spletne pošte @telemach.net podjetja Telemach, ki je v lasti mednarodnega finančnega sklada KKR.

Sam noče, sili pa državljane

V Financah so zapisali, da je nenavadno, da človek, ki tako goreče zagovarja državno lastništvo, ne uporablja storitev tega podjetja. »S svojo denarnico podjetja ni pripravljen podpreti, sodržavljane pa sili, da so prek države lastniki, medtem pa se plenilske elite oplajajo na Telekomu. Ta teden smo lahko po medijih spremljali akcijo, cilj je bil preprečiti prodajo Telekoma, del te akcije pa je Vebergate oziroma Veberleaks, svojo vlogo pa ima tudi Marko Golob. Še enkrat ponavljamo, lahko bi bilo smešno in zabavno, pa ni,« so še zapisali v komentarju.

Deli s prijatelji