NA IZLETU

Dvojni vatli: Pličanič za stranko vzel dopust, Omerzel in Virant ne

Objavljeno 14. oktober 2013 17.58 | Posodobljeno 14. oktober 2013 18.00 | Piše: P. J.

Ministri Državljanske liste danes niso bili prisotni na svojih delovnih mestih. Virant in Omerzel sta v službenem času šla na izlet s strankarskimi kolegi.

V Kamniku.

LJUBLJANA – Za vse ministre Državljanske liste (DL) očitno ne veljajo enaka pravila. Predsednik stranke Gregor Virant in minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel za današnji strankarski izlet v službi nista vzela dopusta. Za današnjo odsotnost s službenega mesta ima dopust le pravosodni minister Senko Pličanič.

Na dopust po našem posredovanju?

Ko smo na ministrstvih preverjali, ali so ministri na svojih delovnih mestih, smo prejeli različne odzive. Na Omerzelovem sploh niso vedeli, kje je, na Virantovem so se izmikali in trdili, da je Virantov »službeni čas težko opredeliti«, le na Pličaničevem ministrstvu so nam jasno povedali, da je minister na strankarskem dogodku.

Kako začudeni so bili na ministrstvih, preberite tukaj.

Po preverjanju je Mojca Hardi sporočila, da »minister Pličanič danes koristi dopust«. Na vprašanje, kdaj je minister prijavil dopust, pa je po eni uri odgovorila, da je »bil ministrov dopust vnaprej načrtovan«.

Omerzel ni na dopustu

Na Omerzelovem ministrstvu, kjer v službi za odnose z javnostjo, ko smo jih poklicali, niso bili seznanjeni z ministrovo odsotnostjo, so zapisali: »Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel dosledno izpolnjuje svoje ministrske delovne obveznosti. Njegov delovnik traja običajno ves dan.«

Na ministrstvu so še dodali, da »urnik obveznosti v kabinetu pogosto zapolnjujemo tudi med vikendom. Dejstvo je, da je minister tudi aktivni član koalicijske stranke DL in se kot minister, če mu seveda dopušča njegov čas, udeležuje tudi tovrstnih dogodkov.«

Deli s prijatelji