POMOČ

Dušan ostal brez rok, zanj zbrali sedem ton zamaškov

Objavljeno 18. januar 2014 18.35 | Posodobljeno 18. januar 2014 18.36 | Piše: Mo. S.

Policija je z zadnjo humanitarno akcijo zadovoljna, pomagala bo nekdanjemu sodelavcu Dušanu Komarju.

LJUBLJANA – Slovenski policisti so zaključili še eno akcijo zbiranja plastičnih zamaškov, ki je potekala vse od začetka oktobra 2013. Zamaške, na koncu se jih je nabralo kar 7080 kilogramov, so zbirali za upokojenega policista Dušana Komarja, ki mu je v rokah eksplodirala bomba iz druge svetovne vojne.

Ostal brez obeh rok 

»Dušan je ostal brez obeh rok, slep je na desno oko, utrpel pa je tudi hude poškodbe glave. Zdravljenje bo dolgotrajno in močno presega finančne zmogljivosti Dušanove družine,« sporoča policija.

Policija je v dobrih treh letih s tovrstnimi akcijami zbrala skoraj 12 ton zamaškov in tako pomagala svojim sodelavcem.

Akcijo so sicer začeli Dušanovi nekdanji sodelavci Policijske postaje Tolmin, a je kmalu prerasla okvire policije, saj so se ji pridružili tudi otroci številnih osnovnih šol, vrtcev in taborniških društev, poleg njih pa še člani IPA-motokluba Slovenija iz Ljubljane, ki so k sodelovanju privabili druge člane kluba, avtoservise, avtopralnice, izpitni center javne agencije za varnost prometa in druge. Nekaj materiala je darovalo tudi tolminsko podjetje.

Zadovoljni in hvaležni

Policisti menijo, da je tokratna akcija presegla vse dozdajšnje, saj so na koncu natehtali več kot sedem ton zamaškov, kar je približno 40 kubičnih metrov oziroma osem velikih komunalnih zabojnikov. Ob tej priložnosti se zahvaljujejo vsem, ki so v humanitarni akciji sodelovali.

Deli s prijatelji