JANKOVIĆ VS. DURS

Durs zavrača Jankovićeve navedbe o politični gonji in odreja notranji nadzor

Objavljeno 21. maj 2012 19.49 | Posodobljeno 21. maj 2012 21.14 | Piše: T. L.

Pojasnjujejo, da so dokument posredovali v skladu z zakonodajo.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – Na današnje ostre besede župana Zorana Jankovića, ko so se v medijih pojavili Dursovi dokumenti, iz katerih izhaja naznanilo suma storitve kaznivega dejanja v podjetju Electa, so se odzvali tudi v Davčni upravi Republike Slovenije (Durs). V Dursu očitke o politični gonji ostro zavračajo. Pojasnjujejo, da so dokument posredovali v skladu z zakonodajo, zaradi razkritja davčne tajnosti pa so na davčni upravi že odredili notranji nadzor.  

Durs delal po standardnih postopkih, dokument vseeno v medijih

Omenjeni dokument z dne 6. januarja letos so v skladu z zakonodajo posredovali  skupini državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala na vrhovnem državnem tožilstvu. »Z njegovo vsebino pa je Davčna uprava RS seznanila tudi Komisijo za preprečevanje korupcije, Urad za preprečevanje pranja denarja ter Generalno policijsko upravo. Šlo je torej za običajne postopke, ki imajo podlago v zakonodaji,« so sporočili iz Dursa, kjer še poudarjajo, da bodo o utemeljenosti navedb v dokumentu odločali organi pregona in ne davčna uprava. 

Sicer pa se z omenjenim dokumentom ukvarja tudi protikorupcijska komisija.

V stranki Jankoviću še zaupajo

Janković se je odločil, da bo preveril podporo v vrstah Pozitivne Slovenije. Kot poroča POP TV, so člani sveta stranke predlog zavrnili, češ da predsedniku stranke tako in tako popolnoma zaupajo. V ravnanju predsednika stranke ne vidijo nič spornega in 'afero' z Dursovimi dokumenti, ki so se znašli v javnosti – podobno kot Janković –, pripisujejo povečani podpori stranki po zadnjih javnomnenjskih raziskavah. 

Deli s prijatelji