DOKUMENTI O JANKOVIĆU

Durs razpolaga z drugačnim dokumentom

Objavljeno 28. maj 2012 17.41 | Posodobljeno 28. maj 2012 21.36 | Piše: A. L., Mo. S., STA

Notranji nadzor razkriva, da so vsi na Dursu ravnali v skladu z zakonodajo.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – »Notranji nadzor je natančno preveril celotni proces nastajanja, spreminjanja, podpisovanja, pošiljanja in dokumentiranja dokumenta znotraj davčne uprave. Notranji nadzor ugotavlja, da so do dokumenta dostopali zgolj zaposleni pri davčni upravi, ki so bili pooblaščeni za dostop do tega dokumenta. Ravnanje z dokumentom je bilo v skladu z zakonodajo in je bilo izvedeno z vso skrbnostjo glede varovanja davčnih tajnosti. Notranji nadzor je tudi ugotovil, da je pošiljanje dokumenta drugim organom, ki imajo zakonske podlage za pridobitev tovrstnih dokumentov, potekalo s posebno skrbnostjo. Notranji nadzor je na podlagi vseh dostopnih informacijah iz objav medijev ugotovil, da se objavljeni dokument razlikuje od dokumenta, ki ga hrani davčna uprava.« To so danes po opravljenem notranjem nadzoru sporočili iz davčne uprave. 

O podrobnostih oziroma razlikah v dokumentih bo davčna uprava obvestila organe pregona, so še dodali.

Durs poziva, naj končno opravi svoje

Dokument, ki so ga javnosti predstavili mediji, je med drugim razkrival, da je davčna uprava tožilstvu naznanila sum kaznivih dejanj, saj naj bi se denar MOL prek podjetij Grep in Baza Dante stekel v podjetje KLM Naložbe v večinski lasti Jankovića.

Župan je očitke zanikal in po seji mestnega sveta Mestne občine Ljubljana (MOL) povedal, naj Durs končno opravi svoje delo in poda dokument, ki ima datum in podpis. Ponovno je poudaril, da ne ve, kako naj komentira omenjeni dokument, saj ga ni dobil in dodal, da upa, da bo Durs ugotovil, kdo je vir različice, ki je prišla v javnost.

»Jaz še vedno stojim na svojem, da sem v vseh štirih primerih, ki so bili omenjeni prejšnji teden, popolnoma miren ter da ni nobenih nezakonitosti,« je še povedal in dodal, da poziva Durs, naj »dajo nekaj od sebe«.

Deli s prijatelji