DAVEK

Durs nad Jankovića, dolgoval naj bi jim pol milijona

Objavljeno 07. junij 2014 13.12 | Posodobljeno 07. junij 2014 13.12 | Piše: P. J.

Prihodkov, kot kaže, ni prijavil, zdaj ga bodo terjali.

Jure Janković

LJUBLJANA – Mlajši sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića Davčni upravi RS dolguje več kot 461.000 evrov. Kot poroča Dnevnik, naj bi Durs skupaj z obrestmi od Jureta Jankovića terjal pol milijona evrov.

Ni prijavil prihodkov

Pred letom dni je oče Zoran Jureta rešil večmilijonskega dolga do Marjana Pišljarja, zdaj pa bi lahko zaradi neplačanih davkov izgubil lastništvo v družinskem podjetju Electa. Kot poročajo, sta zasebna poraba in premoženje Jureta Jankovića od leta 2006 do 2010 za 1,13 milijona evrov presegla uradno prijavljene prihodke. V štirih letih je namreč mlajši sin prijavil le 53 tisoč evrov prihodkov.

Kaj mu še lahko rubijo?

Durs je sredi lanskega leta sicer dosegel prehodno zavarovanje davčnih obveznosti in se vpisal na premoženja Jureta Jankovića, vendar bodo, kot kaže, ostali praznih rok. Pišljar mu je zarubil 131 tisoč evrov vrednega mercedesa G AMG in vrednejše predmete v hiši v Grosupljem, ki je bila sicer pisana na očeta Zorana. Ljubljanski župan jo je v okviru sporazuma prepisal na podjetnika Pišljarja. Uradno naj bi Juretu ostalo le pol 1400 kvadratnih metrov velike parcele ob hiši Zorana Jankovića.

Vprašljiva vrednost družbe

Jure Janković bi lahko ostal brez polovičnega deleža družbe Electa Holding, vendar je njena vrednost vprašljiva, na njej pa ima še vedno plombo vpisano tudi Pišljar. Družba sicer ne ustvarja prihodkov, njeno glavno premoženje pa je družba Electa, na katero ima vpisano plombo Zoran Janković, saj mu sinova nikoli nista poravnala 7,8-milijonske kupnine za Electo.

Deli s prijatelji