NEUPRAVIČEN ODBITEK

Durs Electi bratov Janković izstavil večmilijonski račun

Objavljeno 04. julij 2013 12.15 | Posodobljeno 04. julij 2013 12.15 | Piše: STA, A. L.

Neupravičeno naj bi se izognila plačilu 4,89 milijona evrov DDV.

Damijan Janković.

LJUBLJANA – Durs je v okviru inšpekcijskega nadzora nad družbo Electa Naložbe v lasti Damijana in Jureta Jankovića ugotovil, da naj bi se ta neupravičeno izognila plačilu 4,89 milijona evrov DDV. Gre za znesek, po višini enak odbitku DDV, ki naj bi ga leta 2007 neupravičeno uveljavljala Electa Naložbe, piše današnji Dnevnik.

Pri pregledu poslovanja krovne družbe Electa in povezanih oseb je ena od glavnih ugotovitev Davčne uprave RS (Durs) neupravičen odbitek oziroma vračilo DDV.

Pridobili sredstva za močno zadolžena podjetja?

V osrčju preiskave je bil posel s 5,4 hektarja velikim zemljiščem, ki ga je Electa Naložbe prodala Hypo Leasingu in ga nato vzela nazaj v najem. Pridobljena denarna sredstva v višini 17,6 milijona evrov so bila nato nakazana na krovno Electo, povzema časnik.

Čeprav gre za povsem normalen in uveljavljen način pridobivanja likvidnih sredstev, so v Dursu prepričani, da je bil cilj pogodb s Hypo Leasingom zgolj pridobivanje sredstev za financiranje drugih, močno zadolženih podjetij iz omrežja družine Janković, navaja časnik.

Direktor družbe Damijan Janković je za časnik dejal, da je postopek v teku. »Prepričan sem, da ne bo prišlo do dodatne obdavčitve. Več bom lahko povedal po zaključku postopka nadzora,« je še povedal za Dnevnik.

Deli s prijatelji