POZOR

Durs 50 tisoč dolžnikom grozi z izvršbo

Objavljeno 05. junij 2014 20.44 | Posodobljeno 05. junij 2014 20.45 | Piše: A. L.

Na udaru so tisti z od 10 do 100 evrov dolga.

LJUBLJANA – V pripravi za postopke davčne izvršbe je 50.000 dolžnikov z dolgom od 10 do 100 evrov (od tega jih je 8500 tik pred samo izvršbo). Stroški davčne izvršbe, ki jih je dolžan plačati davčni zavezanec, ko prejme sklep o davčni izvršbi, znašajo 25 evrov za administrativne sklepe oziroma 75 evrov za sklep o davčni izvršbi na premičnine, obvešča davčna uprava. Vse davčne dolžnike zato pozivajo, da poravnajo svoje obveznosti. 

Prištejte še stroške banke

Na Dursu opozarjajo, da v določenih primerih lahko stroški izvršbe presegajo znesek davčnega dolga, še posebej, če se k temu prištejejo še stroški, ki jih zaračuna banka: »Takrat lahko postane zadeva za zavezanca zelo neekonomična in draga.«

»Hkrati želimo zavezance opozoriti tudi na opomin, če so ga prejeli. Opomin predstavlja obvestilo o dolgu in hkrati poziv zavezancu k plačilu neporavnanih obveznosti, saj je rok plačila že potekel. Pri tem je treba, poleg obveznosti, navedenih na opominu, obračunati in poravnati še dodatne zamudne obresti, ki so nastale od dneva izdaje opomina do dneva plačila,« so še dodali.

Deli s prijatelji