IZOBRAŽEVANJE

Državni zbor najel svetovalko za čiščenje

Objavljeno 20. marec 2014 16.13 | Posodobljeno 20. marec 2014 16.13 | Piše: P. J.

Strokovnjakinja naj bi izobraževala čistilce v državnem zboru in med drugim tudi naredila načrt čiščenja.

Arhivska fotografija.

LJUBLJANA – Generalna sekretarka državnega zbora Mojca Prelesnik je najela svetovalko za čiščenje državnega zbora. Za 2490 evrov brez DDV bo strokovnjakinja za čiščenje izobraževala čistilce.

Učila jih bo, kako čistiti

Kot poroča Reporter, so najeli Barbaro Barbo, s. p., ki se ukvarja s tehnologijami čiščenja in z izobraževanjem čistilcev. Javni razpis zaradi majhnega zneska ni bil potreben, za izbor pa naj bi bile odločilne reference izvajalke. Kot so poudarili v državnem zboru, se je v nekaterih sistemih, kjer je delala, izboljšala kakovost čiščenja, znižali pa so se tudi stroški.

Svetovalka za čiščenje naj bi naredila načrt čiščenja, opravila razmejitve dnevnega in generalnega čiščenja ter določitve čistil, svetovala pri izbiri čistil, njihovi hrambi, osvežila znanje o mikroorganizmih, pravilni pripravi čistilnih vozičkov in spoznavanju kritičnih mest v posameznih prostorih parlamenta. Predstavila naj bi tudi razliko med čiščenjem in dezinfekcijo ter jih naučila pripraviti ustrezno koncentracijo čistil. Poročajo še, da naj bi v državnem zboru zmanjševali število zaposlenih čistilk.

Deli s prijatelji