ODLOČITEV

Državni svetniki še naprej upravičeni do nadomestila

Objavljeno 20. december 2012 18.35 | Posodobljeno 20. december 2012 18.34 | Piše: Mo. S.

Svetniki bodo do nadaljnjega prejemali povračilo stroškov v zvezi z opravljenim delom, sejnin pa ne.

Seja državnega sveta.

LJUBLJANA – Na sredini seji državnega sveta (DZ) so svetniki sprejeli nekaj sklepov, s katerimi so upoštevali zahtevo računskega sodišča glede izplačil sejnin. Računsko sodišče je v poročilu za leto 2010 navedlo, da v zakonu o državnem svetu (DS) ni zakonskih osnov za izplačevanje sejnin ali kakšne druge nagrade za udeležbo svetnikov na sejah sveta, poleg tega pa mora državni svet kriterije za obračunavanje izgubljenega zaslužka urediti z internim aktom.

Svetniki bodo do nadaljnjega prejemali le povračilo stroškov v zvezi z opravljenim delom, sejnin pa ne. Člani sveta so ob tem upravičeni tudi do nadomestila izgubljenega zaslužka za čas opravljanja funkcije.

Predlog zakona si preberite v spodnji priponki.

Predlagajo novosti

Sprejeli so tudi besedilo predloga zakona o spremembah in dopolnitvi zakona o funkcionarjih v državnih organih in ga poslal v obravnavo in sprejem DZ. Cilj zakona je sistemsko urediti pravico do plačila za opravljanje funkcije ter do povračila stroškov, so zapisali v sporočilu za javnost.

Predsednika Mitjo Bervarja so pooblastili za predstavnika državnega sveta na sejah DZ in njegovih teles pri obravnavi predloga zakona.

Deli s prijatelji