RAZPIS

Državni svet kupuje nov avto, ki bo audi ali BMW

Objavljeno 19. marec 2012 22.06 | Posodobljeno 19. marec 2012 22.09 | Piše: Mo. S.

Blaž Kavčič potrebuje novo prevozno sredstvo, razpis zanj pa je prilagojen le dvema tipoma osebnih vozil.

Blaž Kavčič, predsednik državnega sveta.

LJUBLJANA – Državni svet je objavil razpis za nov službeni avto, ki pa je napisan tako, da ustreza le dvema tipoma avtomobilov – audiju A6 in BMW 5, poroča POP TV. Tiskovna predstavnica državnega sveta (DS) Mateja Poljanšek je pojasnila, da gre za avto srednjega oziroma višjega razreda.

Passat ni dovolj dober

Po njenih besedah so v razpisu za prevozno sredstvo postavljena taka merila, da se v njem lahko vozi predsednik DS. »Avto mora biti varen, izpolnjevati mora določene kriterije,« je še dejala. Tem kriterijem pa avtomobili, kot so peugeot 508, volkswagen passat, renault laguna, lexus IS 250, ne zadostijo, saj mora imeti vozilo motor z 2000 do 3000 kubičnimi centimetri, od 150 do 225 kilovatov ter štirikolesni pogon. Medosna razdalja avtomobila mora biti nad 2850 milimetrov, posoda za gorivo naj ima prostornino vsaj 70 litrov, izpust emisij pa naj dosega manj kot 170 gramov na kilometer.

Je razpis pisan na kožo audija in beemveja?

Razpis je pripravljen v okviru financ, ki jih imajo, je še dejala Poljanškova in s tem zavrnila namigovanja, da je pisan na kožo enega ali drugega tipa vozil, čeprav to domneva tudi urednik Avto magazina Dušan Lukič.

Predsednik DS Blaž Kavčič nov avtomobil potrebuje, ker so mu prejšnjega novembra lani ukradli.

Deli s prijatelji