DAVKOPLAČEVALSKA SREDSTVA

Državni svet bo očitno le prišel do prestižnega mercedesa

Objavljeno 08. maj 2012 20.05 | Posodobljeno 08. maj 2012 20.05 | Piše: M. U., STA

Za parkiranje poslancev bodo davkoplačevalci namenili skoraj pol milijona evrov.

33.000 evrov bomo davkoplačevalci za jeklenega konjička državnega sveta (foto: Reuters).

LJUBLJANA – Odbor za pravosodje, javno upravo in lokalno samoupravo je na nujni seji sklenil poslancem predlagati, naj državnemu svetu (DS) dovolijo nakup novega avtomobila in dveh računalniških strežnikov. Prav tako jim predlaga, naj dovolijo najem prostorov in nakup računalniške opreme za državni zbor (DZ).

Brez razprave o nakupu jeklenega konjička za več kot 33.000 evrov

Odbor je namreč obravnaval odloke o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem DS, ustavnega sodišča in DZ v letu 2012. Pri tem je brez razprave sklenil, naj poslanci DS odobrijo nakup službenega avtomobila v vrednosti 33.360 evrov in dveh računalniških strežnikov v znesku 15.760 evrov.

Doslejšnji službeni avtomobil je bil namreč ukraden, najem novega vozila pa je po besedah predstavnika DS Blaža Kavčiča predrag. DS je sicer za omenjeni avtomobil pred kratkim izvedel javno naročilo, na koncu pa je med dvema ponudbama izbral vozilo mercedes-benz E 250 CDI 4matic.

Parkiranje in računalniki pa za milijon evrov

Odbor je sklenil poslancem tudi predlagati, naj DZ dovolijo najem prostorov na Tomšičevi in Beethovnovi ulici ter najem parkirnih prostorov na Trgu republike in na Kongresnem trgu v skupni vrednosti 468.440 evrov. Hkrati je sklenil poslancem predlagati, naj DZ dovolijo nakup računalniške opreme v višini 545.000 evrov (gre za prenovo požarnih pregrad in strežnikov, hrbtenice omrežja in vključitev uporabniških vsebin na spletni portal).

Deli s prijatelji