IMENOVANJE

Državni sekretar za neizvršnega direktorja slabe banke

Objavljeno 16. januar 2014 18.29 | Posodobljeno 16. januar 2014 18.26 | Piše: P. J.

Imenovan je za celotno obdobje obstoja slabe banke.

LJUBLJANA – Vlada je na današnji seji za enega izmed štirih neizvršnih direktorjev upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUBT) imenovala Mitjo Mavka, sicer državnega sekretarja na ministrstvu za finance.

Kot so zapisali v izjavi za javnost, se za obdobje opravljanja funkcije Mavko odpoveduje prejemku z ministrstva za finance. Mavkov mandat bo trajal celotno obdobje DUTB, zakon pa določa, da bo DUTB prenehal obstajati 31. decembra 2017.

Mavko bo prejemal mesečno plačo v višini 2000 evrov bruto, vlada pa je določila, da mu na podlagi posebnih izkušenj in veščin pripadajo mesečna doplačila za mednarodne izkušnje z delom v finančnih institucijah, in sicer v višini 4000 evrov bruto. »Ta doplačila mu pripadejo na podlagi ugotovljenih posebnih izkušenj in veščin. Mavko ima mednarodne izkušnje z delom v finančnih institucijah kot namestnik guvernerja za Slovenijo v skupini Svetovne banke, Evropske banke za obnovo in razvoj ter Medameriške razvojne banke,« so zapisali v izjavi za javnost.

»Od leta 2001 do 2008 je bil zaposlen v kabinetu ministra za finance, kjer je usklajeval mednarodne obveznosti ministra za finance s poudarkom na zadevah EU. Odgovoren je bil tudi za makroekonomske zadeve, vstop v ERM 2 in prevzem evropske valute evro. Poleg tega je spremljal tudi ekonomsko politiko EU s poudarkom na pripravi vsakoletnega Programa stabilnosti/Konvergenčnega programa Slovenije.

Od leta 2008 do 2009 je v Sektorju za mednarodne finančne odnose ministrstva za finance koordiniral zadeve EU iz pristojnosti finančnega ministrstva ter ekonomsko politiko EU s poudarkom na pripravi vsakoletnega Programa stabilnosti Slovenije.

Julija 2009 je postal vodja Sektorja za mednarodne finančne odnose na MF. Med glavne delovne naloge in obveznosti spadajo odnosi z mednarodnimi finančnimi institucijami, koordinacija zadev EU v pristojnosti MF, koordinacija mednarodnega razvojnega sodelovanja v pristojnosti MF ter bilateralni in multilateralni mednarodni odnosi v pristojnosti MF, vključno z vprašanji sukcesije.

Mitja Mavko je namestnik guvernerja za Slovenijo v skupini Svetovne banke, Evropske banke za obnovo in razvoj ter Medameriške razvojne banke.«

 

Deli s prijatelji