ODKRITO

Družini Janković in Virant sta prekinili stike

Objavljeno 03. marec 2012 18.00 | Posodobljeno 03. marec 2012 18.00 | Piše: Mo. S.

O županskih volitvah meni, da je realno pričakovati zmago.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – »Včasih, pred desetimi leti, smo se zelo veliko družili, saj stanujemo blizu. Zadnjih pet let je bilo to zmanjšano na minimum, zdaj pa imava edine stike midva z Gregorjem Virantom, kolikor jih morava imeti,« je za Žurnal24 povedal prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković. Po neuspelih pogajanjih pa njegova družina z Virantovo nima več nobenih stikov.

Zaslišali so ga pred tremi meseci

O preiskavi, ki poteka zoper njega, je povedal, da so ga zaradi domnevne zlorabe položaja iz časov, ko je še bil v Mercatorju, zaslišali, ampak že pred tremi meseci, šlo pa je za trgovski center v Nišu. Poskušali so doseči spremembo gradbenega dovoljenja, saj je bilo zemljišče nezazidljivo. V pogodbi, ki je ni podpisal, je pisalo, da se plača 100 tisočakov za izdelavo ustrezne dokumentacije za pridobitev dovoljenja. »Naredili smo za milijardo investicij, mi se pa pogovarjamo o sto tisoč evrih,« pravi.

Pričakuje zmago

O županskih volitvah meni, da je realno pričakovati, da bo zmagal, kljub temu pa želi, da volivci glasujejo po svojem srcu. Njegova kandidatura po njegovem ne bo spremenila mnenja tistih, ki bi ga volili, če bi ostal poslanec. Ljubljana je za županstvo, Dolenjska, Gorenjska in severna Primorska so prav tako za. Edino v Kopru in Mariboru si bolj želijo, da ostane poslanec.

Dodaja, da bo vsak poslanec v senci dobil drugačno področje. Če predlagani ukrepi vlade ne bodo dobri, bodo neposredno ali prek medijev opozarjali na to.

Stanovanja po nižji ceni

Kdaj bodo Stožice končane, ne ve in dodaja, da je to treba vprašati NLB. To obžaluje, saj bi trgovski center lahko zaživel že pred enim letom. Banka je kredit sicer odobrila, a še ni ves izčrpan. Ob tem omenja tudi stanovanja v Celovških dvorih, ki se bodo zdaj prodajala po bistveno nižji ceni, kar je velika škoda. Težava je tudi v propadu več gradbenih podjetij, kar bo povzročilo nekoliko manjšo ponudbo na trgu.

Deli s prijatelji