RUBEŽ

Družina Vaskrsić v sredo pred parlament

Objavljeno 11. marec 2012 17.21 | Posodobljeno 11. marec 2012 17.21 | Piše: M. U.

Hišo so jim zarubili zaradi neplačanih 124 evrov.

Brez doma bosta 16. marca ostala tudi Zoranova otroka, stara komaj deset in osem let (foto: Črt Majcen).

LJUBLJANA – Na to, da jim bodo zarubili hišo in jih vrgli na cesto zaradi neplačanih 124 evrov, bodo Vaskrsićevi opozorili v sredo ob 12. uri s protestom pred državnim zborom, je poročal MMC RTV SLO. Kot je znano, mora družina Vaskrsić prihodnji petek zapustiti svojo hišo, ki so jim jo zarubili zaradi 124 evrov dolga.

Odprto pismo slovenski javnosti

Zoran Vaskrsić v odprtem pismu slovenski javnosti zahteva, da se vsi sklepi in sodbe takoj razveljavijo ter da se zadeva vrne v prvotno stanje. Kot trdi, je na sodišču še veliko podobnih primerov, kot je njegov, zato se sprašuje, ali »prihajamo v sklepno fazo privatizacije, ko so nepridipravi do zdaj rubili družbeno premoženje, zdaj bodo planili pa še po zasebnem«.

Kar je njegovo, bo branil tudi z življenjem

Vaskrsić se sprašuje, kako je to mogoče, da so mu, čeprav je zaposlen, ima plačo, redne dohodke, avtomobil, zarubili hišo in ne najprej denarja na računu ali pa premičnega premoženja. »Oprostite, tega ne morem dopustiti in svojo lastnino bom branil z vsemi legitimnimi sredstvi, tudi s svojim življenjem,« dodaja.

Podpora civilne družbe

Kot ocenjuje Zoran Vaskrsić bo sredin protest dovolj, da odgovorni »ustavijo ta zločin nad nemočnim deprivilegiranim državljanom«. Sicer pa Vaskrsićeve pri tem podpira tudi gibanje 15o in skupina Anonimni.

Deli s prijatelji