REŠEVANJE

Družba Radeče papir v stečaju bo prodala hčerinsko družbo Muflon

Objavljeno 14. julij 2013 12.04 | Posodobljeno 14. julij 2013 12.06 | Piše: STA, A. L.

Tudi upniški odbor družbe Radeče papir je soglašal s prodajo.

RADEČE – Družba Radeče papir bo na javni dražbi, katere datum še ni določen, prodala 100-odstotni poslovni delež v hčerinskem podjetju Muflon. Izklicna cena je določena v višini 100.000 evrov, varščina pa znaša 10.000 evrov, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

Javna dražba najboljši način

Celjsko okrožno sodišče, prek katerega poteka stečajni postopek, je presodilo, da je javna dražba najprimernejši način za prodajo tovrstnega premoženja, izklicna cena pa je določena na podlagi ocene vrednosti Muflona. Tudi upniški odbor družbe Radeče papir je soglašal s prodajo.

Zgodovina Muflona, ki zaposluje okrog 150 delavcev, sega v leto 1973. Tedaj je bila zgrajena proizvodna hala, v kateri so potem začeli proizvodnjo samolepilnih materialov. Letno Muflon proizvede 20 milijonov kvadratnih metrov samolepilnih materialov in folij. Izdelujejo tudi različne tiskovine, samolepilne etikete in izdelke papirne konfekcije za izobraževanje, pisarniško komuniciranje ter umetniško ustvarjanje.

Deli s prijatelji