POGOJI IZPOLNJENI

Družba Heineken postala večinska lastnica Pivovarne Laško

Objavljeno 15. oktober 2015 15.21 | Posodobljeno 15. oktober 2015 15.21 | Piše: S. N.

Večinski lastnik bo blagovnim znamkam družb Pivovarne Laško in Pivovarne Union omogočil nadaljnji razvoj in širitev.

LAŠKO – Zdaj je tudi uradno: nizozemski Heineken je s soglasjem agencije za varstvo konkurence izpolnil vse pogoje za zaključek transakcije. Prodajni konzorcij Pivovarne Laško, ki so ga lastniki Pivovarne Laško ustanovili konec leta 2014, je 13. aprila letos z družbo Heineken podpisal kupoprodajno pogodbo o prodaji večinskega deleža v družbi Pivovarna Laško pod odložnimi pogoji, ki so bili vsi izpolnjeni. Tako se je danes izvedlo plačilo kupnine in prenos 53,43 odstotka delnic na novega lastnika, kot je bilo opredeljeno v prodajni pogodbi.

Dušan Zorko, predsednik uprave Pivovarne Laško, je ob zaključku transakcije povedal: »Pivovarna Laško je v zadnjih letih preživljala težke čase. Z današnjim dnem te težave postajajo del preteklosti. Vesel sem, da se je svetovni pivovarski velikan Heineken odločil za vstop v lastniško strukturo Pivovarne Laško. Heineken in obe naši pivovarni imata veliko skupnega; začenši z bogato tradicijo, močnimi blagovnimi znamkami, s skupnimi vrednotami, kvaliteto, posluhom za okolje ... Vse to me navdaja z optimizmom, da blagovne znamke Pivovarne Laško in Pivovarne Union čaka svetla prihodnost.« Dodal je še, da menjava lastništva ureja tudi dolg Pivovarne Laško do bank upnic. V prihodnosti pričakujejo velik poudarek na inovacijah in krepitvi blagovnih znamk.» Pivovarni se nahajata v dobri kondiciji, poslovanje je solidno in verjamem, da se bo zdaj, ko bo fokus samo pivovarska dejavnost, še izboljšalo.«

Iz Laškega so še sporočili, da je Zorko predlagal tudi spremembe strukture uprave, ki se bo s sedanjih pet povečala na sedem članov, da bodo v njej lahko sodelovali tudi predstavniki Heinekena. Predlagani obstoječi člani uprave so: Zorko kot predsednik uprave, Mirjam Hočevar kot podpredsednica uprave, Matej Oset kot član uprave za oskrbovalno verigo in Marjeta Zevnik kot članica uprave za pravne in kadrovske zadeve. Trije novopredlagani člani uprave pa so Martin Hayes kot član uprave za finance, Rumen Kolev kot član uprave za marketing in Sasha Makarenko član uprave za prodajo. Za imenovanje treh novih članov uprave sta potrebni sprememba statuta, ki ga bodo delničarji obravnavali 12. novembra letos, ter nato potrditev nadzornega sveta.

Deli s prijatelji