POSLI

Družba Delo posluje bolje od načrtovanega

Objavljeno 02. december 2014 15.19 | Posodobljeno 02. december 2014 15.31 | Piše: E. N.

Lastnik Slovenskih novic, družba Delo, d. d., je presegla načrte, za leto 2015 pa pripravljamo ambiciozne projekte.

Sedež družbe Delo v središču Ljubljane.

Družba Delo, d. d., je v obdobju od januarja do oktobra 2014 ustvarila izid iz poslovanja v višini 1,26 milijona evrov, kar je boljše od načrtovanega in realizacije v enakem obdobju lani.

Celotni poslovni izid družbe je –1.180.000 evrov in je posledica evidentirane prodaje družbe Večer oziroma oblikovanega popravka vrednosti delnic Večera.

image
Dve naši predsednici: nadzornega sveta Marjeta Zevnik (levo) in uprave Irma Gubanec.

Nadzorniki so sprejeli tudi predstavljeni poslovni načrt družbe Delo za prihodnje leto. Predsednica nadzornega sveta Marjeta Zevnik je po seji nadzornega sveta dejala: »Poslovni načrt za leto 2015 izkazuje realno situacijo na trgu. Nadzorni svet od uprave družbe Delo pričakuje, da bodo rezultati, tako kot letos, boljši od načrtovanih in predstavljenih v poslovnem načrtu za leto 2015.«

Novicam naklada raste

Slovenske novice so ob vsesplošnem padanju prodaje po analizah projekta RPN glede na enako lansko obdobje izgubile najmanj med vsemi konkurenčnimi mediji, v primerjavi s prejšnjim kvartalom pa so celo v vzponu! V primerjavi z drugim kvartalom 2014 se je naklada Novic zvišala za 1,6 odstotka, naše sedme, nedeljske številke, nedeljskih Novic, pa celo za 3,1 odstotka – drugim dnevnikom je medtem naklada upadla v povprečju za 0,6 odstotka. Naši bralci vsak dan pokupite oziroma ste naročeni na 64.810 izvodov Slovenskih novic ter 31.451 izvodov nedeljskih Novic.

Deli s prijatelji